Tips för att klara skolan!

Skolan är något många kanske har svårt med. Även om vi går i en riktig bra skola som Kunskapsgymnasiet Globen. Så kan det vara svårt med skolan och jobbigt då alla kanske inte har passionen till skolan. Så jag har tagit mig tiden att intervjua personer om vad för tips dom har till andra elever för att kunna underlätta skolgången och fortsätta på ett bra spår eller komma till ett bättre spår än tidigare. Eftersom skolan är något väldigt viktigt för din framtid något som sätter grunden för ditt arbete i framtiden Jag valde att intervjua ett antal i elever i vår skola kunskapsgymnasiet globen. Detta just för att hjälpa alla elever i skolan som känner att det är jobbigt eller svårt med en massa inlämningsuppgifter, läxor och prov.

Elev 1 Brandon Arias SA2A

Vad har du för tips för elever som tycker att det är jobbigt i skolan?

 • Om du har flera uppgifter i skolan så börjar du med den jobbigaste/svåraste eftersom det är oftast den som ser till att du blir mest orolig. Det jag menar med det är då den viktigaste till exempel om du har en svenska inlämning som är grunden till hela ditt betyg men även en media inlämning som inte är lika viktig. Så ska du börja med svenska uppgiften eftersom det är den som är viktigast.

Om man tycker att det är svårt med allt i skolan vad ska man göra då?

 • Försök hitta flera sätt att lugna din kropp och försöka få bort all stress ett exempel är då att gå till thai massage, vilket brukar hjälpa din kropp och hjärna att slappna av.

Vad har du för tips för hur man ska handskas med sina uppgifter?

 • Anteckna så mycket möjligt under lektionerna och ta hjälp av lärare. I och med att skolan erbjuder fantastiska studiehjälp som studieforum och mattecentrum som är ypperliga tillfällen att ta hjälp av lärare enskilt.

Elev 2 Otto Henningsson   

Vad har du för tips för elever som tycker att det är jobbigt i skolan?

 • Kämpa på och gör så gott du kan, om du har en svår uppgift, fråga läraren om tips skicka in ett utkast till läraren för att då kan du få feedback på vad du kan göra bättre sen kan du också om du har inlämningsuppgift eller prov i svenska och engelska och betygen du har är F i svenska respektive C i engelska ska du självklart föredra svenska uppgiften.

Om man tycker att det är svårt med allt i skolan vad ska man göra då?

 • Prata med din mentor och försök lägga upp ett schema över hur du ska gå tillväga med dina uppgifter.

Varför ska prata med just mentorn?

 • Det är mentorn som ska hjälpa dig att gå tillväga med skolan och hen ska hjälpa dig med att prata med andra lärare om hur du känner och vad du behöver hjälp med. Därför kan mentorn vara en hjälpande hand.

Vad har du för tips för hur man ska handskas med sina uppgifter?

 • Vi säger att du gör en uppgift som har sin deadline imorgon och du ej är klar men ändå är det fortfarande bra om du lämnar in det du har gjort.

Varför ska man lämna in ändå om man ej är klar?

 • Därför att om du ej lämna något så har läraren inget underlag att gå på men om du lämnar in något får läraren iallafall något att gå på. Du visar då att läraren har något litet att kolla på och det är många matriser som ska fyllas på så det dära lilla kan bedömas på något litet.

Marcus Mikkonen SA3A

Om man tycker att det är svårt med allt i skolan vad ska man göra då?

 • Det är en jävla bra fråga men först kan du hitta någon som är villig att hjälpa dig med skolan alltså en kompis eller en förebild. Det kan ej vara någon som ej gillar skolan då personen kommer ge dig en negativ bild av skolan.

Vad har du för tips för hur man ska handskas med sina uppgifter?

 • Jag skulle nog kolla tidigare uppgifter och kolla hur dom har gått igenom all om man ej vet själv hur man har gått igenom så har man ej något direktiv direkt.

Om man tycker att det är svårt med allt i skolan vad ska man göra då?

 • Ta en paus om man känner att man ej har ork. Om man har svårt för uppgifter ska man gå tillbaka till grunderna för att det kommer underlätta och hjälpa dig förstå bättre. Sen är det bra och träna så att man lär sig av sina misstag.

Avslutnigsvis när jag har intervjuat alla personer kommer vi fram till att allt är möjligt även om det är jobbigt så är det möjligt att klara av skolan och att bara bita i och kämpa. Ta hjälp av lärare och utnyttja hjälpen av lärare samt klasskamrater. Försök utnyttja möjligheten med skolan säkra en utbildning och skapa dig själv en ljus framtid.  

Författare: Amadou Jr Tandia

Foto: Amadou Jr Tandia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *