Så slutade säsongen för Djurgårdens J18 och J20

Djurgården J20 slutade 3:a efter vinst mot Frölunda och J18 åkte ur åttondelsfinal mot Frölunda. Djurgården J20 är ändå rätt nöjda med en tredje plats, men för J18 är det en stor besvikelse att åka ut i åttondelen då de var regerande mästare inför detta års SM.

I Kunskapsskolan har vi ett tiotal personer som spelar i både Djurgården J20 och J18, så hur såg den gångna säsongen ut?  

J18 gjorde en bra start på säsongen och vann J18 elit östra, men sedan gick det tyngre i J18 allsvenskan där man slutade på en 5:e plats.

Man tog sig sedan vidare i slutspelet efter att ha vunnit sextondelsfinal mot Lidingö Vikings med 2-0 i matcher. Efter att ha vunnit mot Lidingö så stod Frölunda för motståndet, J18 började med att vinna första matchen hemma mot Frölunda med 3-1 och sedan blev det två raka förluster mot Frölunda som sedan gick vidare och vann SM-guld, och därmed var säsongen över för J18.

För J20 så var säsongen mer jämn då man vann första serien J20 superelit och gick då vidare till J20 top 10, sedan i top 10 spelade man till sig en andra plats och fick därmed välja motståndare inför åttondelsfinalen. Valet föll på Brynäs där man gick segrande med 2-1 i matcher i en väldigt tät matchserie. Efter vinsterna mot Brynäs stod Karlskrona för motståndet i kvartsfinal, man gick ifrån den matchserien med samma resultat 2-1 i matcher. Efter att ha vunnit kvartsfinalerna tog man sig till Nyköping och sista helgen med de fyra bästa lagen i Sverige.

Man fick Linköping som motstånd och föll mot dom med 3-2 på sudden death efter att det stod 2-2 efter full matchtid. I den andra semifinalen stod Modo mot Frölunda och där gick Modo vinnande och tog sig därmed till final mot Linköping.

I finalen vann Modo och blev därmed svenska mästare och Djurgården slutade på en tredje plats.

Vi har bestämt träff med Oscar Bjerselius som spelade med både J18 och J20 under den gångna säsongen.

Hur skulle du summera säsongen?

Upp och ner, började bra med J20 första halvan men sedan gick det lite tyngre den andra halvan av säsongen.

Varför gick ni inte hela vägen till guld?

Vi kunde lika gärna gått vidare till final efter semifinalen mot Linköping men det är så det är med ishockey, ibland går det i medvind och ibland går det i motvind. Vi kände att vi hade en bra chans men det är små marginaler i ishockey och vi får komma starkare till nästa säsong.

Vad måste ni förbättra till nästa säsong?

Vi måste jobba lite med både offensiven och defensiven, det gäller att finslipa de små detaljerna så att dom sitter.

Ni har fått en tränarrockad nu, hur skulle du summera de första veckorna nu med de nya tränarna?

Jag har haft Mattias Zackrisson sen innan i mina tidigare år i Djurgården, och det är en bra tränare som är engagerad och tar ut max av varje spelare, senast jag hade Mattias som tränare slutade det med SM-guld.

Skribenter: Wilmer Svensson och Anton Larsson

Foto: Josefin Andersson.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *