Hur var första året på gymnasiet?

Jag själv kommer ihåg när jag började gymnasiet, jag var nervös för att träffa nya personer och se en helt ny skola som jag aldrig varit på. Men mest var jag nervös över att träffa mina nya lärare. Jag kom ihåg att jag hade kravet att ha A i alla ämnen men jag fattade själv efter en vecka att jag inte skulle klara det. Jag kände att det var väldigt bra kommunikation mellan gymnasiet och hockeyn för schemat var så bra.

Jag har pratat med några årskurs ettor som går hockeyprofilen på Kunskapsgymnasiet och jag har fångat information om hur det första året på Kunskapsgymnasiet har gått.

Jag träffar Adam Björklund på plan 6:

Känns det konstigt att börja gymnasiet?

Vad tror du att du kommer ha för betyg efter gymnasiet?

Vad känner du inför NP?

  • Okej, visst jag går bara första året i gymnasiet, men jag vill vara så tidigt ute som möjligt. Jag tror inte jag kommer få några super poäng efter gymnasiet, runt 15 skulle jag kunna tro. Jag ska självklart försöka så gott jag kan, men jag tror ändå det blir att gå på högskoleprovet tillslut. Därför har jag redan nu börjat träna inför det och jag har redan anmält och betalt till detta högskoleprovet som kommer i höst.

Lucas Rheyneuclaudes tog fotot

Jag träffar Douglas Friberg på plan 6 som också går hockeyprofilen på Kunskapsgymnasiet Globen och han berättar om sitt första år på gymnasiet.

Berätta för mig hur har hela året varit på Kunskapsgymnasiet 2018/19!

Har ni haft mycket prov ?

Nöjd med ditt första år ?

Hinner du med andra saker förutom hockey och skola?

–       Jag är född 2002 och jag går ekonomi,ekonomi nu, för jag hade velat bli någonting inom ekonomi helt enkelt.

  • Vi har haft prov i: Matte,ekonomi, och B-Språk tyska.

Jag har klarat alla proven, och jag har försökt sköta mig så mycket jag kan med att gå på lektioner. Det är snart sommarlov och jag är nöjd med mitt första år. Har haft bra dialog med mina lärare. Är väldigt förvirrad ändå just nu, går runt med en stor klump i magen. Ville ha lite bättre betyg men första året är ju första året. Det är för mycket plugg på denna linjen för min del. Jag vill ju samtidigt ha lite fritid, är det helt omöjligt på den här linjen?

  • Jag har himla svårt att finna tid till att plugga, tid.. har jag väl, men sättet att verkligen komma in i det när jag pluggar. Jag vill verkligen förbättra mina betyg och det har bara gjort mig mer tankespridd..

Text och foto: Lucas Rheyneuclaudes

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *