Hockeymatcher under jul och nyår.

Som varje år så spelas ännu ett Junior Hockey VM under jul och nyår. Detta år spelas det i Tjeckien, i städerna Ostrava och Tŕinec, och drar igång den 26 december. 

Sverige har Finland, Schweiz, Kazakstan och Slovakien i sin grupp. Fyra av lagen i den gruppen kommer att gå vidare och med tanke på hur Sveriges laguppställning ser ut så borde de sikta på första eller andra plats i gruppen. 

Sverige startar turneringen mot Finland den 26 december klockan 15.00.  och det kommer som så ofta bli en tajt match med mycket nerver då det är den första matchen under turneringen. 

Matcherna kommer att sändas på SVT:s kanaler, både på tv:n och online på svt play, för er som är intresserade av att se juniorkronorna tävla för ännu ett guld. Om Sverige tar sig vidare till slutspel så kommer Svt och tv3 dela på sändningarna, så att svenska folket alltid har en möjlighet att följa matcherna. 

Globen firar 30 årsjubileum i år, och det firar de med att ha jul matcher i Globen, då både Djurgården och AIK spelar sina matcher där. 

Djurgården spelar annandag jul mot Skellefteå. Det sägs att det ska bli en riktig publikfest: Den matchen sänds även på C More så att  alla kan ta del av den hemma i soffan. 

AIK möter Södertälje SK i ett hett derby också  annandag jul, den 26 december klockan 15.15. Inget av lagen har haft en bra säsong, så det kommer bli en kamp om botten i den allsvenska tabellen. 

Reporter: Wilmer Svensson
Foto: Henrik Sommerfeld, Flickr
, (CC BY 2.0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *