Fotbollsnytt 14/2-2020

Två “Copa del Rey” matcher spelades den 6 februari där två av favoriterna, Real Madrid och FC Barcelona slogs ut. Kvällen startade 19:00 där hemmalaget Real Madrid tog emot Real Sociedad och kvällen gjorde en u-sväng då bortalaget vann matchen med 3-4 där svensken Alexander Isak gjorde två mål. Med den förlusten kan man ju säga att Real Madrid inte har vunnit “Copa del Rey” sedan säsongen 2013-14. Under kvällens andra match välkomnade Real Sociedad storlaget FC Barcelona till San Mames”där matchen slutade 1-0 till hemmalaget. Turneringens semifinalmatcher är  Athletic Bilbao mot Granada CF och CD Mirandes mot Real Sociedad som spelas den 12 februari. Där för första gången på 10 år inte har vare sig Real Madrid eller Barcelona som semifinalister.

FC Barcelona har ju i ett tag haft trubbel med anfallet på grund av Ousmane Dembeles och Luis Suarez skador. Därför vill klubben köpa en anfallare. Med allt detta och med tanke på den tuffa perioden som den katalanska klubben går igenom kunde inte deras nuvarande coach Quique Setien dölja sina behov. Detta har Quique att säga i en intervju till klubbens youtubekanal.

 “Det är en självklarhet att vi behöver en ny ankomst till klubben och som förhoppningsvis kan hjälpa oss. Om det är möjligt så skulle det helst vara en mångsidig spelare, en spelare som kan ge oss det vi hoppas. Problemet är att transferfönstret ser ut som det gör just nu och det gör inte sakerna enklare för oss”

Fortsättandet på ämnet då Barcelona söker anfallare så skriver tidningen L´Equipe att den uruguayanska anfallaren i PSG Edinson Cavani tackat nej den sista dagen av transfermarknaden till ett bud som FC Barcelona lade. Han tackade nej för en enkel och simpel anledning, han VILL gå till en annan spansk klubb, Atletico Madrid. 

Nyhetstidningen, Daily Star i England försäkrar att den argentinske fotbollsspelaren Lautaro Martinez uteslöt bud från Manchester City och Manchester United, för att hans önskan är att spela med FC Barcelona nästa säsong och inte i Premier League.

Enligt den franska tidningen L’equipe är Lionel Messi den bäst betalda fotbollsspelaren med 8,3 miljoner euro per månad, därefter kommer Cristiano Ronaldo med 4,5 miljoner euro och på tredje plats är Neymar Jr med 3 miljoner. 

Enligt tidningen The sun i England har Manchester United sänkt priset på fransmannen Paul Pogba med 30 miljoner euro som nu då skulle kosta 170 miljoner euro. Som United köpte för 89 miljoner euro. 

Enligt fler tyska nyhetsblad är Bayern München intresserade av att ha Cristiano Ronaldo i laget. Den informationen nekades av lagets president med dessa deklarationer “Självklart skriver alla medier om namn som vi skulle kunna köpa men Ronaldo är för gammal för vår klubb. 

På tal om portugisen så fyllde han nyligen 35 år  och i en match mot Hellas Verona gjorde han ett mål och med det så har 35 åringen nu gjort mål i 10 matcher i rad. Han är en match ifrån att nå Gabriel Batistutas rekord i Serie A. 


Författare: Brandon Arias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *