Bör krogar som Josefinas och slakthuset styra när skolan har sin mösspåtagning?

Varje vår har olika gymnasier i landet mösspåtagning innan själva studentdagen, det pågår under olika dagar. Mösspåtagningen i Uppsala pågår under Valborgsmässoafton, medan Stockholm har olika dagar beroende på skolans bestämmelser. Men de flesta elever vill ha sin mösspåtagning under Kristi Himmelsfärds dag, då man kan vila ut sig dagen efter med tanke på att det är en röd dag. Tanken med denna dagen är att fira att studenten snart är kommen.

Mösspåtagning i skolan är en ganska ny tradition för gymnasieskolor. I Uppsala har mösspåtagning pågått i flera år och därifrån inspirerat själva tanken att ha mösspåtagning i skolan. De flesta skolor har lunch i skolan med klasserna för att sedan sjunga sånger och under kvällen gå ut och festa med sin klass samt andra skolor i staden.

Men bör krogar och klubbar styra när skolan har mösspåtagning?

Hade jag tagit studenten i år, skulle jag nog tycka att det hade varit tråkigt om jag inte skulle få festa med andra vänner från andra skolor under min mösspåtagning, och det hade nog gjort att många inte hade vetat vart man ska ta vägen med tanke på att det är en självklarhet för majoriteten av oss att gå ut under kvällen.

Det känns även som att det blir mer av en stämning om man ser många fler skolor fira sin mösspåtagning på klubbar istället för att endast äta lunch i skolan. Enligt mig skulle det inte kännas som en riktig mösspåtagning utan att fira på kvällen.

Författare: Intisar Adem

Fotograf: Guillaume Baviere

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *