Supermatchen Paris Saint Germain mot Liverpool

Det är mycket som pågår just nu i fotbollsvärlden, stora matcher är påväg att spelas nu eftersom landslags uppehållen är över och den stora turneringen Champions League är igång igen.

I onsdags, den 28 november, spelades matchen som alla väntat på. Champions League startade redan med den mest efterlängtade matchen som är Paris Saint Germain mot Liverpool. Två otroliga lag med supertjätnor som spelade. Paris är ett lag som det har gått bra för dom i alla tävlingar som de har deltagit i, det som fattas för dem är Champions League trofen.

Paris nyckelspelare just nu är deras farliga trio som består av Kylian Mbappe, Neymar Jr och Edinson Cavani, denna trio kan göra mycket skada för deras motståndare och är väldigt vassa. Det gäller att inte ge dem utrymme och misstag för då kan de straffa ens motstånd väldigt enkelt. Å andra sidan så har vi det mest intensiva och stabila lag som är väldigt vassa där framme med.

Liverpool är ett lag som har tagit sig till toppen väldigt snabbt under det senaste året. Det är ett lag som ger sina motståndare väldigt lite utrymme för att skapa något. Liverpool är väl känt för sitt skickliga anfall som består av Firmino, Salah och Mane, denna anfallstrio gjorde mest mål förra säsongen. Dom var oslagbara och skapade mycket rädsla för sina motståndare när de spelade på sin hemmaplan Anfield.

Förra Champions League mötet, när Liverpool mötte Paris i England, så var det en otrolig match. Det var en kvalitets match med en vacker fotboll. Båda lagen spelade bra men Liverpool, som sagt, gav Paris väldigt lite utrymme och lyckades kontrollera matchen.

Det stod 2 – 2 i matchen, Liverpool hade mer övertag men det gällde att sätta chanserna som spelar roll, vid 20 minuter innan matchens slut så byts Roberto Firmino in i matchen och i 92:a minuten lyckas Liverpool  knäcka Paris med

3 -2. Firmino blev återigen matchens hjälte. Detta var ett stormöte som många väntade på,

I onsdags möttes dom igen fast på Paris hemmaplan, Paris kom väl förberedda och hungriga för att vinna. Liverpool var inte förberedda på vad Paris skulle komma med, det blir en väldigt svår match för Liverpool. Paris vinner med 2 – 1 och matchens hjälte blir Neymar jr.

SkribentSebastian Romero

Foto: Conseil départemental des Yvelines via Flickr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *