Kvarnbäcksskolan – Planen där allting hände

Ett måste i sommar ät att ta tåget till Jordbro och besöka Kvarnbäcksskolans bollplan och den närliggande naturlekparken. Efter tågfärden följ promenadstigen söderut i cirka 10 minuter tills du möts av en vacker fotbollsplan som ligger en bredsida från Bäckens naturlekpark.

IFK Haninges pojkar födda 1999 hade här sitt livs första fotbollsträning i början av maj år 2004, denna dag klev jag in på Kvarnbäcksskolans bollplan för första gången. Sedan dess har jag spenderat hela sommardagar där med kompisar och spelat fotboll, lekt burken i naturlekparken och spelat brännboll med släkt och vänner.   

Denna plan väckte mitt största intresse i livet, i april år 2006 fick jag äntligen spela mitt livs första fotbollsmatch mot lokalkonkurrenten Västerhaninge på Kvarnbäcksskolans Bollplan. Samma aprildag gjorde jag även mitt livs första mål, ett skott straxt utanför straffområdet som gick in precis under ribban, lyckan var euforisk både hos mig och mina lagkamrater. Efter matchen firade vi som att vi hade vunnit VM-guld och motståndarna var förkrossade.

Det var även på denna plan som hela min fotbollskarriär höll på att ta slut vid 12 års ålder då jag bröt benet under en match. Längtan tillbaka till denna vackra plan var väldigt stark under skadeperioden, när jag äntligen efter cirka ett år fick spela match där igen var det en otrolig känsla att kliva in på Kvarnbäcksskolans Bollplan i den blåvitrandiga IFK Haninge tröjan.

För att ta sig till denna vackra plats som något alldeles extra tar du tåget mot Nynäshamn och kliver av vid Jordbro Station, sedan en promenad på 10 minuter till Kvarnbäcksskolans Bollplan. Alternativt ta buss 837 eller 841 till hållplatsen Kvarnbäcksskolan.

Text & bild: Mattias Strömberg 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *