Hovet kokar

På lördag den 24/11 så drabbade Djurgården samman med Örebro på anrika Johanneshov. Jag var där och såg matchen och tänkte skriva om hur den slutade och vad jag tyckte om matchen.

I dagsläget ligger Djurgården på en 6:e plats i tabellen med 36 poäng på 19 spelade matcher och Örebro ligger på en 12e plats med 21 poäng på lika många spelade matcher.

Djurgården kom in till denna match med 4 förluster på sina 5 senaste spelade matcher, Örebro kom in till matchen med exakt samma förutsättningar då de också förlorat 4 av deras 5 senaste spelade matcher.

Djurgården har sin stjärnspelare skadad i Jacob Josefson som gjort 20 poäng hittills denna säsong, genom att antingen gjort mål eller passat fram till mål. Dock så har Jakob Lilja visat framfötterna och fortsätter att producera poäng framåt och leder hela Shl:s poängliga med 23 poäng gjorda.

Örebro hade sin stjärnspelare frisk och hel och Aaron Palushaj spelade, han hade gjort 21 poäng inför matchen och ligger 3a i Shl:s poängliga.  

Djurgården hade 3 av sina nyckelspelare borta inför matchen, Andreas Engqvist som lider av hjärnskakning och läget är oklart om hur länge han blir borta. Sen har vi Jacob Josefson som klev av matchen mot Frölunda för två veckor sen då han ramlade i och slog i baksida lår och förväntas vara tillbaka om ungefär 1-2 veckor. Alexander Urbom är också utanför truppen, då han skadade sig på en träning. Läget är oklart om när han blir spelklar igen,

Örebro hade däremot helt fullt och friskt lag.

Matchen slutade 4-1 till Djurgården och dom var det bättre laget genom hela matchen, då dom kontrollerade matchen i stora delar och såg mer hungriga ut. Matchen var som vanligt spännande och rolig att kolla på då publiken som vanligt var  högljudd och sjöng mycket.

Jag tycker att alla ska ta sig till Hovet och kolla en match då Djurgården spelar, det är något alldeles speciellt.

Skribent: Wilmer Svensson

Foto: Wilmer Svensson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *