Halvvägs in i La liga

La Liga Santander men mer känt som La Liga, är bland de största fotbollsligorna i hela världen, med Premier League, Bundesliga, Serie A och Ligue 1. Säsongen startade den 17 augusti 2018 och beräknas att avslutas den 26 maj 2019.

Denna säsong så började man med VAR(Video Assistant Referee), det är ett sätt att hjälpa domarna med svåra beslut. Man har även med sponsringen av Santander bestämt att några ligamatcher ska spelas borta i USA, istället för i Spanien.

Lagen som aldrig har blivit nedflyttade till andradivisionen är Real Madrid, Barcelona och Athletic Bilbao. Topplagen de senaste åren är Barcelona, Real Madrid, Valencia, Sevilla , Atlético Madrid  och Athletic Bilbao.

De lagen som gick upp i division från La Liga 1|2|3(andradivisionen i Spanien) var Huesca, Rayo Vallecano och Valladolid. Rayo Vallecano vann ligan och Huesca kom 2:a och därför gick de upp, medans Valladolid kvalade för att gå upp i division.

De nedflyttade lagen var Malaga, Deportivo La Coruña och Las palmas, för de kom sist i tabellen förra säsongen.

Men det som verkligen lämnade alla med munnarna öppna var att Cristiano Ronaldo lämnade storklubben Real Madrid efter nio makalösa år. Där tog han hem flera titlar,  bland dem Champions League- pokalen fyra gånger. Men Ronaldo-nyheten var inte den enda som chockade världen. Efter att ha coachat Real Madrid i två år, lämnar ex fotbollsspelaren Zinedine Zidane över tränarrollen till Julen Lopetegui. Han lämnar klubben med 1 Liga titel, 3 CL, 2 Uefa Super Cuper, 2 Klubb VM och 1 Spanska Super Cup.

Säsongen 18/19 startar bra för de ovanstående topplagen med vinster. Allt går som bäst för lagen tills den sjätte ronden då Barcelona och Real Madrid förlorade sina matcher och inte har vunnit någon ligamatch efter det.

Just nu leder Barcelona La Liga med tre poäng mer än Espanol. Espanol ligger även före Sevilla med ett poäng. Det är ju en självklarhet att ligan inte kommer att sluta på det här viset för det återstår fortfarande många matcher i ligan och vad som helst kan hända.

Skribent: Brandon Arias

BIld: Jan SOLO, Flickr.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *