Årets topp tre fotbollsspelare 2019

2019 var ett spektakulärt år på flera olika sätt då det var många olika spelare som kom och gjorde ett stort avtryck inom fotbollen. 

Det är väldigt svårt att välja de tre spelare av alla fotbollsspelare som finns på denna planet. Samt har det varit tufft att jämföra spelare och att utesluta spelare från de som ska vara med i denna topplistan.  Till Exempel spelare som Mohammed Salah, Lionel Messi, Van Dijk och Kevin De Bryne.

Med hjälp av statisk från alla spelares matcher har det blivit  enklare att välja spelare, men också genom att titta på själva fotbollen. Jag tittar mycket på fotboll och är som fastklistrad framför tv skärmen, när det är matchdags.  

Världens tredje bästa spelare 2019 Cristiano Ronaldo:

Cristiano Ronaldo spelar idag i Juventus och är en väldigt känd fotbollspelare som av väldigt många klassas som den bästa fotbollsspelaren vi någonsin har haft. 

Han har vunnit allt som går att vinna individuellt och men saknar VM titeln. Som han ej har lyckats vinna lagmässigt ännu. Men nu ska vi ej gå in på det förflutna. Detta år fyllde Ronaldo 34 år och lyckades vinna ett par titlar i Italien som den italienska ligan och coppa italia, men även har han vunnit 2 titlar med sitt landslag EM samt Nations League. Men vi alla som har följt Ronaldo hela karriären kan säga att det var långt ifrån hans bästa år för att vara Ronaldo. 31 matcher och 21 mål i ligan. Det är bra allmänt som fotbollsspelare men för den gamla Ronaldo skulle han hinna göra så många mål på en halv säsong. 

Världens andra bästa spelare 2019 Sadio Mane:

Sadio Mane spelar i storklubben Liverpool. Han har vunnit den största trofen man kan vinna i ett klubblag. Det var Champions League. I och med det blev han även skyttekung i Premier League med 22 mål. 

Senegalesen är en väldigt snabb fotbollsspelare. Idag är han 27 år. Sadio som har tagit sig snabbt upp i fotbollen från ingenstans, har nu etablerat sig bland de största spelarna i världen. Sadio Mane har på de senaste åren tagit sig högre och högre upp i rankningarna, Han har gjort störst avtryck under 2019, då han hjälpte sitt Liverpool till en andra plats i ligan. Det är den  bästa placeringen för deras del på flera år. Dessutom vann han Champions League och nu ligger även hans lag tvåa i ligan. 

Världens bästa fotbollsspelare 2019 Kylian Mbappe.  

Den unge Kylian Mbappe 20 år har redan satt prägel på hela fotbollsvärlden. Han har smickrat varenda lag på grund av sin kreativitet, snabbhet och pricksäkerhet. Bara 20 år, men han har vunnit allt som går att vinna med hans klubblag Paris Saint Germain, förutom Champions League. Dessutom tog han laget till en VM-guld medalj, när  han bara var 19 år. Vilket är sensationellt, och han spås av många vara den som kommer sitta på fotbolls- tronen efter Cristiano Ronaldo. På 27 liga matcher gjorde han hela 33 mål, vilket är mer än ett mål per match och det säger något i sig självt. 

Detta är mitt val av de bästa fotbollsspelarna 2019. Det fanns andra bra spelare, som jag var tvungen att utesluta. Till Exempel spelare som Mohammed Salah, Lionel Messi, Van Dijk och Kevin De Bryne. Men tilslut blev det klart för mig att dessa skulle ta plats i listan på de top 3 bästa spelarna 2019. 

Av: AmadouLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *