Vem är gangster rapparen Dree Low?

Dree Low är en rappare men som i själva fallet heter Salah Abdulle men han går vid artistnamnet Dree Low. Den 17 september 1994 föddes denna framgångsrika artist. Han är född och uppvuxen i västra Stockholmsförorten Husby och det är en kontroversiell förort som förknippas med våld och droger. Det är även mycket sånt som finns med i Dree Lows låtar. Han började göra låtar 2016 och låtarna han spelade in blev läckta och 2017 började han släppa låtar och ep:n men 2019 fick han sin blow up. Han kom med albumet Flawless som streamades mest under hela 2019 och toppade Sveriges lista med 10 av de 14 låtarna i albumet. 

Dree Low är född och uppvuxen i Husby. Han beskriver orten som hans hem och det är en plats han har i hjärtat i många av hans texter refererar han till Husby till exempel när han säger “Husby vi är jett som i France” , detta betyder att Husby är bäst precis som i Frankrike och många från förorterna i Sverige ser upp till Frankrike, delvis inom musik men även förorterna, kläderna och fotbollen. Det har varit svårt att ta reda på hans barndom och hur det har varit med det. Rapparen själv brukar säga är att han barndom var strulig men musiken tog bort honom från gatan och han startade med musik med andra framgångsrika artister som Blizzy, Hasti B och Yasin. Idag streamar Dree Low mest av alla svenska rappare. Drygt en miljon lyssnare per månad. Enligt Spotify hade han knappt 120 miljoner lyssningar och 1.9 miljoner lyssnare. Dessutom spelades hans låtar i 79 olika länder.

Jag själv lyssnar på Dree Low väldigt mycket och anser att han är den bästa rapparen vi i Sverige har och han är även just nu den mest framgångsrika rapparen, då han blev utnämnd till årets hip hop artist och framtidens artist. Enligt mig har han en skön röst att lyssna på och bra flow, sen brukar han följa upp det med en bra producent som heter Straynane, som ofta gör bra beats. Mycket av hans text är väldigt vulgär och handlar mycket om att skjuta folk och även om att sälja droger och att själv ta dom. Detta spekuleras mycket om, men som jag ser det, är musik är en konst och att man ska ha rätt och ge en bild i musik som regissörer i film och författare i böcker. Rapparen själv gillar att rappa mycket om pengar, märkeskläder, vapen och droger. Det är även mycket sånt vi ser i hans videos. Många anser att det är fel, men Dree Low säger att det är för att visa verkligheten i förorten. Jag tycker att man kan ej kan gå in i någon annans musik konst utan som regissörer, producenter och konstnärer så ska dom alla respekteras och få göra det som vill.

Amadou Jr Tandia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *