Vasaparken – Stockholms bästa naturpark

Solen skiner och det är årets varmaste dag hittills, 26 grader i skuggan. Det är liv ute i Stockholm då alla – klädda i shorts eller kjolar-  äter ute på uteserveringar eller sitter på bänkar och njuter av värmen.

Jag är nu i Vasaparken, en naturpark som ligger nära St:Eriksplan tunnelbanestation. Trots att klockan är bara halv tre är det knökfullt med människor på hela gräsplätten. Alla ligger och solar, vissa spelar fotboll och några spelar minigolf. En del äter på Kaffestugan, en mysig restaurang i parken. Det är skönt ute, lite blåsigt men ändå varma vindar, det är väldigt grönt då alla träd har börjat blomma ut.

Vasaparken är en plats som ligger nära mig om hjärtat, min mormor bor i en lägenhet precis utanför Vasaparken, så jag har besökt parken många gånger sen jag var väldigt liten. Jag minns hur jag brukade leka på lekplatsen med alla studsmattor, gungor och hur man fick låna en cykel. Än idag är det massvis med barn som brukar åka dit och leka. Sen har jag besökt parken för att ligga på en filt och njuta av solen samt äta picknick. Det finns flera stora gröna områden så det blir aldrig för trångt för alla att sitta och sola. Om man inte tycker om att ligga i solen finns det många träd som ger en välbehaglig skugga från den heta solen.

Det finns flera aktiviteter att göra i Vasaparken, förutom att spela fotboll på fotbollsplanen, kan man spela minigolf, eller varför inte anmäla sig till ett danspass ute på gräsplanen? Det finns flertal kurser som man kan boka för att göra ute på gräsplanen, allt från yoga till målning.

Om du är hungrig så rekommenderar jag dig att besöka Wasagrillen, som serverar hamburgare och varmkorv om du är ute efter något enkelt, som du kan sitta och äta på en filt. Om du är ute efter att sitta på en mysig uteservering så finns det Kaffestugan, en restaurang som ligger precis vid “ingången” till parken. De serverar allt från pasta carbonara till ceasarsallad. De har även goda bakelser, jag rekommenderar att du provar deras välkända kanelbullar!

Vasaparken är en plats som passar för alla oavsett ålder och intresse, jag tycker du ska passa på och besöka Stockholms bästa park nu när sommaren är äntligen här.

 

 

Kaffestugan       

Sandra Dyrell Englin

Alla bilder är tagna av mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *