Tyresö FF U19

Jag spelar i en klubb som heter Tyresö FF, i deras U19 lag. Vi spelar i en serie som kvalar till U19 division 1. De flesta av oss som spelar i U19 laget i Tyresö spelade i U17 innan, och säsongen som U17 spelare var inte de roligaste man kunde göra,  i och med att det gick fruktansvärt dåligt för laget. I år däremot har vi spelat 6 matcher hittills varav alla dom varit vinst.

Varför går det bra i år?

  • Det har gått bra i år för att vi har fått in nytt och fräscht kött såsom en spelare som verkligen tillför med mål och fina kombinationer som verkligen följer vår spelide. Därmed har vår tränare också insett att vi inte spelade bra förra året och behövde byta sättet som vi spelade på.

Min roll i laget?

Vad gör jag när det går bra för mig?

  • Jag spelar som 9:a/ forward, jag är oftast tränarens förstahandsval och gillar verkligen inte att bli bänkad. Fast det brukar ske då och då, men när jag väl bytts in så presterar jag bra och jag tror att det är det som får min tränare att vilja starta mig. Jag har en bra relation med alla i laget, självklart kan det hetta till någon träning och man skriker på varandra men som man säger, “det som händer på planen, stannar på planen”.
  • Jag brukar oftast prestera bra hela träningsveckan, för att hålla en bra prestation under matcher. Min tränare ser mig som ett klart val att vara startspelare under veckan då. Jag brukar kallas för Suarez av mina lagkamrater.

Blir jag skadad ofta?

  • Nej, brukar oftast få känningar men dom brukar gå över efter en vecka eller två. Men några seriösa skador brukar jag knappast åka på. Jag brukar oftast vara den som skadar folket under träningar.

Vad förväntar jag mig av den här säsongen?

  • Mina förväntningar är höga, jag förväntar mig att vi går upp i division så att vi kan spela division 1 nästa år. Inte mycket mer än så, självklart vill jag förbättras så mycket som möjligt under säsongen och så vill man spendera mer tid med A-laget än vad man gör just nu.

Mitt bästa fotbollsminne?

  • Jag hade tänkt skriva om mitt första mål men tyvärr kommer jag inte ihåg det, men lyckligtvis var min klasskamrat Otto Henningsson på plats och minns det. Han var där för att supporta sina vänner från Enskede IK, laget som vi mötte den dagen. Och han berättar följande.

“ Jag kommer ihåg dagen som om den var igår, målet som du gjorde var unikt i mina ögon. Du fick ju bollen från mitten av planen, och i första touchen så tog du med dig bollen förbi mittbacksparet, därefter fick du till en riktig drömträff, jag såg att du fick till en perfekt knuckleball effekt på den och såg den flyga upp i nättaket. Gillade speciellt din målgest, hahah, kan fortfarande inte fatta att du kan göra 2 volter i luften. fyfan vilken match det var” – Otto Henningsson.

Författare: Brandon Arias

Foto: okänd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *