Tre svalkande recept på isglass för en het sommardag

Nu har sommaren verkligen kommit igång! Träden blommar och det har redan varit 25 grader varmt. Det är en härlig tid som vi alla svenskar har längtat efter, efter månader av ständig kyla och snö är det äntligen dags för sol och bad.

Men trots att vi har längtat efter sommaren så börjar vi gnälla på att det är alldeles för varmt ute, när ska vi svenskar vara nöjda egentligen? Jag har den bästa lösningen för en het sommardag där man kan få njuta av värmen utan att dö av värmeslag.

Bästa lösningen för att svalka sig är ju såklart egengjorda isglassar som är både gott, effektivt och billigt. Här nedan ger jag några exempel på väldigt goda isglassar.

Isglass med mango och jordgubb

Totalt 8 isglassar

Du behöver: 2 ⅓ dl färska jordgubbar, 4 ½ dl färsk mango, 2 ⅓ dl apelsinjuice, glassform och pinnar.

Gör så här: Plocka bort blad och stjälk från jordgubbarna. Skala och skär mangon i bitar. Mixa jordgubbar och en halv dl apelsinjuice till en slät konsistens. Fördela blandningen i åtta glassformer. Häll mangobitarna i mixern med resten av apelsinjuicen, mixa till en slät konsistens och fyll glassformarna hela vägen upp.

Använd en kniv för att försiktigt dra upp lite jordgubbspuré i mangopurén för ett fint mönster. Frys i en timma och stoppa i pinnarna. Frys igen tills de stelnat, ungefär fyra timmar.

(recept från www.baaam.se )

Sandras isglass med smak av vattenmelon och lime

Totalt 10 isglassar

Du behöver: 1 vattenmelon, 1 lime, glassform, pinnar

Gör såhär: Dela vattenmelonen och ta bort kärnorna. Gröp sedan ut fruktköttet för att lägga i en bunke. Pressa limesaften över och mixa blandningen slät. Fördela upp allting i glassformar och ställ i frysen. Efter den första timmen stoppar du ner glasspinnarna för att låta frysas i ytterligare 3 timmar.

Isglass med ananas och kokos

Totalt 14 glassar

Du behöver: 1 ananas (går bra på burk också), 1 burk kokosmjölk, ½ dl honung, saft från 2 lime, glassform och pinnar

Gör såhär: Skär bort skal och stocken på ananasen och dela i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät konsistens. Häll i glassformarna och sätt i frysen. Ta ut de efter ca en timme och sätt i pinnarna, frys ytterligare i 4 timmar.

(recept från www.baaam.se)

 

 

Sandra Dyrell Englin

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *