Träning innan, under och efter skoltid

Här i Kunskapsgymnasiet Globen har vi flera personer som utöver flera olika sporter. Går man på nån sport och är ambitiös så har man standard träningar såna man har med laget, klubben, föreningen, vad du än vill kalla det, men man har också egen träning, där man fokuserar på det man själv vill förbättras på. Då måste man hitta tid för det.

Jag går till en klasskamrat/ex-lagkamrat vid namn Amadou Jr Tandia, han går i SA2b på Kunskapsgymnasiet Globen. Amadou är en elev med stora ambitioner, han siktar på att bli fotbollsproffs en dag, men utan att förlora tid eller misskötta skolan. Jag har valt att intervjua honom för jag vet själv att han tränar mycket och jag vet att han kommer att ge mig bra svar, läs vad han hade att svara.

Hur ofta brukar du träna? Både innan och efter skolan

  • Brukar gymma varje vardag både efter och innan skolan beroende på schema, svarar han

Vad gör du?

  • Spelar fotboll eller så gymmar jag, brukar bli båda sakerna vissa dagar, när jag börjar sent så spelar jag fotboll på morgonen och drar till skolan direkt efter, självklart duschar jag efter varje pass.

Påverkar träningarna dig under skoldagen?

  • Ja det tycker jag, på ett positivt sätt. Jag känner att jag presterar bättre, i och med att mina träningar oftast är innan skolan så känner jag att jag blir piggare och min hjärna vaknar till, så ja det påverkar min skoldag.

Hur anpassar du det?

  • Jag ser bara till att kunna skilja på skola och träning. Kunna göra mina uppgifter i tid och om jag ligger efter i något så brukar jag ändå inte skippa träningspass då jag alltid hittar små luckor för plugget.

Om du frågar mig så skulle jag säga att jag lägger ner minst lika mycket tid till träningen som Amadou så att jag känner igen mig i hans åsikter. Dock kan jag känna då och då att kroppen blir sliten men det påverkar mig inte i skolarbetet. Jag och Amadou brukar gå och gymma/spela fotboll tillsammans för det mesta, så vår upplevelse är väldigt liknande.

Mitt råd till de som har egna träningar eller väljer att börja med egna träningar så tycker jag att man borde strukturera upp ett schema som passar för en, det gäller att träningarna inte krockar med skolan. Man ska kunna träna och plugga åt samma gång.

Som du väl läste så går det att hitta tid till egna träningar och hålla skolan på topp. Det gäller att hitta en balans så att man inte går minus i något av de två.

Skribent: Brandon Arias

Foto:  Brandon Arias

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *