Thaiboxning hjälper Louis med skolarbetet

Det har nyligen skett en undersökning kring sportintresset här på Kunskapsgymnasiet Globen. Vi har frågat ett par utvalda elever kring deras sportintresse. Först ut är Louis Mikael från NA2A som sitter avslappnad i en av de små och tysta lärarrummen, och berättar om de stora målsättningar han har när det kommer till skolan. Men det är inte det enda han är engagerad i, då han trots sin stillsamma, komiska och ambitiösa personlighet går på thaiboxning i Skanstull på fritiden.

Thaiboxning skiljer sig från den klassiska boxningen genom att man får använda sig av sparkar, knä och armbåge i ringen. Regelsystemet skiljer sig inte mycket alls.

Hjälper thaiboxningen dig i plugget?

–  Ja, den håller mig aktiv och driftig.

Louis har gått på thaiboxning sedan 2015, och hans egna instinkter, hans inre röst, fick honom att börja. Han kände att detta var något han behövde börja med och bli bra på. Han tränar fyra gånger i veckan för att hålla sin form, både konditions- och styrkemässigt, på topp.

Hur har du hållit dig motiverad i alla dessa år?

 –  Mina känslor och instinkter säger åt mig att inte ge upp och att inte kapitulera och det håller mig motiverad.

Han skrattar lite och säger att han endast gått på gym sedan sex månader tillbaka för att bygga sin form och få en fördel av det i boxningen. Träning är uppenbart en viktig del till förbättring.

Hur förbättrar du dig utanför träningspassen?

 –  Jag tittar på olika kampsporter på Youtube eller på TV när de går lite tidigare. Jag lär mig och får erfarenheter. Jag tar något från varje som jag kan använda mig av i thaiboxningen.

Kampsporter som thaiboxning och MMA är inte det enda som Louis tittar på. Fotboll och basket är något som också intresserar honom men främst så tittar han på sport för att lära sig och dra nytta utav det.

 

 

Reporter: Marcus Mikkonen

Bilder: Privat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *