Skolans framtida musiker

Melvin Holst går sista terminen i trean på Kunskapsgymnasiet vid Globen. Jag fick möjligheten att intervjua honom en sen måndagseftermiddag. Vi hade väldigt roligt under intervjun, så om jag skulle beskriva få honom själv, så skulle jag säga att hans främsta egenskap är hans sinne för humor.

Om Melvin skulle få jämföra sin barndom med andras så skulle han säga att den var som dom flesta andras. Dock så skulle han också vilja påstå att det hänt ett par händelser under hans uppväxt som har påverkat honom under senare tid.  En sak han speciellt kommer ihåg är när hans föräldrar skulle skiljas.

-Det som jag kommer ihåg var en riktigt jobbig händelse för mig var när mina föräldrar skulle berätta för mig om att dom skulle skiljas. Jag var 8 år, och jag kommer ihåg att jag satt i soffan och spelade tv-spel när dom plötsligt kom in båda två och satte sig bredvid mig. Vi ropade dit min lillasyster Allis, och dom berättade att dom skulle skiljas. Det kom inte som en chock för mig då jag hade känt på mig att det var dåligt mellan dom, men fy vad jag blev ledsen.

Bortsett ifrån hans föräldrars skilsmässa så säger han att han haft det bra. Han och hans syster har haft en bra relation där dom ofta spelade musik tillsammans. Det var också där hans stora intresse för musik växte fram, vilket ledde till att han blivit mycket bra på det.  

-Många av mina vänner vet inte om att jag håller på med musik, det har blivit som en hemlighet även fast det inte var menat så. Jag hoppas också att jag i framtiden kan starta ett band med några av mina kompisar.

Melvin berättar också om hans två favoritartister, den första av dom var Oskar Linnros.

-Han gör låtar som man lätt kan känna igen sig i, och därför lyssnar jag gärna på honom, säger Melvin.

Ett annat band som han gillar är Coldplay som har lugna, men även låtar med drag i, vilket Melvin uppskattar bland artister. Melvin är medveten att det är svårt att slå igenom som artist, så han har det mer som ett intresse just nu. Men han säger att det alltid varit en liten dröm att kunna tjäna pengar genom sitt intresse, vilket jag håller med om vore en dröm. Men för tillfället så fokuserar han på skolan eftersom att sista terminen i trean kan vara lite kämpigt.

-Men snart tar jag studenten, och sen får jag se vad som händer med musiken. Det ska bli kul och se hur mitt liv utvecklas och vad som kommer hända i framtiden!

När vi sagt hejdå så känner jag hur hans glädje smittats av på mig och jag kan gå hem med ett leende på läpparna.

Fakta om Melvin Holst
Ålder: 18 år
Bor: Enskede
Intressen: Musik, tennis och netflix
Favoritmat: Lasagne
Saker som gör Melvin arg: Personer som inte kan stå för det dom gör, och som skapar onödiga konflikter.

Text & Foto: Emma Skattman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *