“Skål för ett nytt elevråd”

Hej på er! Hoppas ni har en bra dag, eller iallafall att ni inte stressar ihjäl er. Jag heter Adam Jodelsohn Gregory och jag är den nya elevrådsordföranden här på skolan, med start från förrförra veckan.

Vilka är vi i elevrådet då? Jo, vi är de elever som ni alla i skolan har valt ut för att föra er talan vidare till skolledningen, det  vill säga rektorerna och i förlängningen även lärarna, om vad vi alla elever här på Kunskapsgymnasiet gillar, ogillar och vill förändra här på skolan. Vi har regelbundet kontakt med rektorerna och möten varannan vecka.

Men vad betyder det rent konkret då? Vad exakt är det vi gör? Som sagt, varannan torsdag så träffas alla vi elevrådsrepresentanter och snackar med varandra om vad ni i klasserna har sagt om och givit för slags feedback på olika saker i skolan. Det kan vara i stort sett vadsomhelst. Att ett klassrum är för kallt, att en lärare beter sig illa, att luncherna är för korta, et cetera. Allt ni tycker och allt ni vill ha sagt, det är det som vi för vidare.

Allt det här pratar vi med rektorerna om och om det går att komma fram till någonting rent praktiskt så är det stor sannolikhet att ett förslag om förändring eller ett klagomål får medhåll från rektorerna och att någonting görs åt det.

Vi i elevrådet vill få era röster hörda. Vi vill förbättra skolan så att alla trivs ännu bättre än nu och vi vill ge er en känsla av att ni är med och påverkar det.

Förra året var elevrådet inte lika involverade som de borde ha varit. Ingen inspark för ettorna, få tydliga skolaktiviteter, inte jättebra uppslutning och så vidare. Så här borde det inte ha blivit och jag lovar som elevrådsordförande att mer ska göras oftare för alla elever som går på skolan. Vi ska försöka så mycket som vi kan, det lovar jag.

Det var väl ungefär det. Känn er mer än fria att knipa tag i mig om ni ser mig någonstans i skolan närhelst ni vill om ni har några frågor och funderingar. Jag går i NA2a och min Skola24-förkortning är adajgr, om ni vill få tag på mig. Detta gäller även era klassers respektive representanter. Var inte rädda. Ju mer vi får veta om vad ni tycker om saker och ting, desto bättre.

Ha ett fortsatt trevligt år nu allihopa! Tills nästa gång vi hörs eller ses! Skål för ett nytt år, ett nytt elevråd och nya möjligheter!

 

 

Eleverna på fotot är elevrådets ledning och är Adam Jodelsohn Gregory (NA2a), Lena Mizhir (NA1), och Malcolm Wirén (EK1b)

                     –  Adam Jodelsohn Gregory, NA2a

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *