Mys i jul under en filt och titta på en bra film

Ibland är det svårt att bestämma sig, dessa fantastiska filmer inspirerar dig inte bara utan ger dig också en riktig filmupplevelse i många aspekter.

Julen, en kristen helgdag som hedrar födelsen av Jesus har utvecklats till en världsomspännande religiös och sekulär helg med många förkristna festivaler. Detta år har varit annorlunda, eftersom det hänt saker som aldrig tidigare förekommit. Kryp ihop med en filt, drick varm choklad och titta på julfilmer för att få lite glädje.

Nedan finns en lista på över 5 julfilmer som du kan kolla på med din familj. God Jul!

Home Alone (1990)

‘Home Alone’ en Chris Columbus film, som är baserad på en busig pojkes äventyr, åttaåringe Kevin McCallister (Maculay Culkin) blir kvarglömd hemma när hans stora familj och närstående släktingar åker på semester till Paris över jul. Under tiden de är borta kommer två inbrottstjuvar, Marv och Harry. Home Alone är en familjekomedi och är den perfekta filmen eftersom handlingen är utmärkt, man får även följa med på ett spännande roligt äventyr med Kevin. Även om filmen inte visar någon legendarisk karaktär, eller en julhistoria så ger filmen dig känslan av jul. Om du vill skratta högt med din familj, är ‘Home Alone’ den perfekta filmen. 


The Santa Clause (1994)

‘The Santa Clause’ en John Pasquin film, som handlar om leksaksfabrikanten Scott Calvin (Tim Allen) är en frånskild pappa som inte har en bra kontakt med sin bortskämda son Charlie, (Eric Lloyd). De ska fira jul tillsammans, men den blir långt ifrån succé.  Filmen fångar en verklig essens av julen, det är en familjekär komedi om familj och om alla konsekvenser där man måste ge upp för att bli lycklig. Ett fruset hjärta kan värmas med denna film 

How The Grinch Stole Christmas (2000)

“How The Grinch Stole Christmas” en Brian Gazer film, som handlar om en liten by Whoville där julen är den största högtiden någonsin. Men det finns någon som inte gillar julen, Grinchen (Jim Carrey) som planerar att förstöra den för alla i Whoville. Denna film passar perfekt för dig som gillar oförglömliga låtar samt skämt, grinchens skämt och kvicka humor kommer vrida en flin på din mest cyniska kusin. 

Elf (2003)

‘Elf’ en Jon Favreau film, som handlar om människobarnet Buddy (Will Ferrel), som spädbarn kryper Buddy av misstag in i tomtens julklappssäck och får följa med hela vägen tillbaka till tomteverkstaden på Nordpolen. En dag får han reda på sanningen, att han är människa, och beger sig till New York för att leta reda på sin riktiga far. Filmen är full  underbar barnslighet, Elf är ett måste att titta på denna festliga årstid, mysig julfilm som man inte kan förvänta sig så mycket av. Will Ferrell passar perfekt som liten tomtenisse och håller upp filmen, där det finns en viss charm i hans prestation. Filmen är skojig och passar perfekt för de som älskar humör. 

KRAMPUS (2015)

‘Krampus’ en Michael Dougherty, som handlar om en ung man som heter Max, han förväntar sig en fridfull jul med sin dysfunktionella familj, men då kommer alla hans oförskämda och fräcka släktingar och då brinner Max humör. Han börjar riva ner sin önskelista och börjar förlora tron på julen, något han sedan får ångra. En snöstorm drar in i grannskapet och bygger en läskig snögubbe utanför Max hus. Det visar sig att han råkat framkalla juldemonen Krampus och då bryter helvetet lös. Tanken på en skräckfilm med jultema kanske låter konstig, KRAMPUS har en väldigt tilltalande blandning av humor och skräck, det har också ett ganska mörkt slut och är en bra film för de som gillar mörkertema. 

The Princess Switch (2020) 

‘The Princess Switch’ en Mike Rohl film, tänk dig “Föräldrarfällan”, men med en jultvist En bagare i Chicago (Vanessa Hudgens) åker till Belgradia (en imaginär europeisk stad) och upptäcker att prinsen av Belgradias fästmö (även Vanessa Hudgens) ser ut precis som hon. De byter plats i två dagar. Denna film passar perfekt för dig som gillar romantik, den mysiga stämningen och stället filmen utspelar sig på. 

Skribent: Angie Murillo Saa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *