Lärarna på KGG tävlar i julpynt

Nu närmar sig jullovet, och sedan tio år tillbaka är det en tradition att lärarna, och nyligen även rektorerna, pyntar sina lärarrum, och tävlar mot varandra. De har delat upp sig som rum A och B på varje våning. Det rum som vinner utses av elevrådet på skolan på måndag den 17 december.

Vi går runt i skolan och kollar in varje lärarrum. Alla har gjort sitt bästa för att få skolan att se lite roligare ut, men vissa har lagt ner mer energi på detta än andra.

På våning sex har man i det bortre rummet gjort en tomte av glitter och slingor vid dörren, och vid fönstret bredvid har man satt upp en liten julgran med paket under, med ljus omkring.

I rummet bredvid har man gått efter Willy Wonka och gjort en godisfabrik. Massa olika färger som ramas in med en lysande röd slinga.

På sjuan har man hängt upp stjärnor. Vid fönstret har man lysande stjärnor som ger en värmande känsla, och så har man pappersstjärnor med lärarnas ansikten på.

Det bortre rummet i åttan har nog dekorerat sitt rum minst av alla, med en stjärna och en grå slinga med en liten nisse i hörnet.

I det andra rummet har man lagt ner lite mer energi och satt upp en hel del figurer på ett paket, med slingor och belysning omkring. 

Rektorns dörr på femman har lindats in som ett stort paket, och de biträdande rektorerna har ställt upp en ljusstake med ett par fina blommor bredvid. 

Magnus och Olivia har båda sina lärarrum på sexan. Det de säger  Det visar också att de är hungriga på vinsten och att det är väldigt hård konkurrens mellan deras rum. Magnus säger också att hans rum vann förra året och att han vill försvara titeln. 

Idrottsläraren Erik på sjuan ser inte lika allvarligt på att vinna tävlingen. Han gillar engagemanget och julkänslan han får av att se alla dekorationer. Däremot så gillar Erik, precis som Magnus, att skoja med lärarna om hur det går med pyntandet.

Thomas på sjuan uppskattar också den här traditionen, trots att han inte varit med på den så länge. Han gillar att alla deltar. 

Emil på våning åtta, säger precis som Erik, att han gillar initiativet och samarbetet mellan lärarna. Lärarna på åttan började dekorera ganska nyligen, då Emil själv tog tag i det efter att ha sett dekorationerna på våning sex.

Vi fick även tag på biträdande rektor Ingela, som säger att hon skulle vilja vinna, men att hon blivit  tvungen att ge upp då mycket har kommit emellan. Hon säger också att det bortre rummet på våning sex ser väldigt imponerande ut, speciellt eftersom att de har deras planerade jultröjor på fredagar.

Så här tycker elever

Vi har också  intervjuat tre elever på Kunskapsgymnasiet om vad de tycker om att lärarna julpyntar sina rum.

Hajam i Na3b och Natalie i Ek3b tycker att det är kul att lärarna julpyntar och det blir fint med lite dekoration i lärarnas rum. Anna i Na2b tycker det höjer julstämningen i skolan och man får in julkänsla bland pluggandet.

Alla tre elever vi intervjuade tyckte rummen på plan 6 var finast julpyntade. Enligt Hajam och Anna tycker de att rummet längst bort på plan 6 ska vinna eftersom det rummet har mest jultema och är finast dekorerat. Natalie tycker att rummet med Willy Wonka temat är snyggast och det känns som de satsar mest på julpyntet.

Skribent: Marcus Mikkonen och Lovisa Hellman Grybäck

Foto: Marcus Mikkonen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *