Kom igång med studierna!

Foto: Cod Newsroom. College of DuPage 2014 Commencement Ceremony 65

Höstterminen har passerat och läsåret närmar sitt avslut. I perioder som dessa kan det vara enkelt att fundera, “hur kommer jag igång med plugget?”. 

Efter mina tre år på gymnasiet har jag lyckats sammanställa de absolut bästa pluggtips för mig! Notera, detta är individuellt. Vad som passar mig möjligtvis inte passar dig. Här följer fem studietekniker för dig som är extra skoltrött! 

#1 Planera

Ta fram ett anteckningsblock, papper eller dator och skriv ned kommande examinationer. Detta bidrar till att du blir mer förberedd, aktiv och även medverkar med längre tid till att förbereda dig till kommande prov inom exempelvis matematik!

#2 Studiero

För att du ska lyckas med plugget krävs studiero. Varför inte stänga av telefonen, hitta en plats som inte distraherar och fokusera på arbetet? Med mobiltelefonen försvinner fokus och stökiga miljöer distraherar. Prata även ihop med kompisar, tillsammans går arbetet snabbare.

#3 Prata med din handledare

Om du känner dig minsta stressad, ta vara på din handledare. Din handledare kan tillsammans med dig strukturera fram ett schema utifrån när du exempelvis ska studera. Din handledare kan även rekommendera studieknep. 

#4 Belöna dig själv

Våga skämma bort sig själv. Planera en spa dag, spelkväll, filmkväll med godis och chips. Det är viktigt att uppskatta sig själv i svåra arbeten. Gör det du absolut gillar. 

#5 Återberätta ditt arbete

Om du exempelvis ska hålla ett tal, memorera något. Öva framför någon annan. Försök att lära någon annan för att själv minnas! Personligen har detta bidragit till att hjärnan enklare memorerar när uppgifter ständigt återberättas.

Av: Victoria Kulpak


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *