Idrottsdagen i Romme

Nästan 100 förväntansfulla elever från skolan hade samlats utanför Comfort Hotel i centrala Stockholm för att bege sig till Romme alpin. De två bussarna rullade från Stockholm straxt före 7:00 och det var mycket god stämning på bussarna. Långt bak i en av bussarna dunkades det musik under en stor del av resan, allt ifrån Veronica Maggio till Eminem kunde höras i bussen.

Efter en skön bussresa så närmar vi oss Romme alpin straxt efter 9:30 och det är dags att göra sig i ordning för en heldag i backen. Bussen vaknade plötsligt till liv när det visades en film om Romme och liftkorten delades ut. Det började prasslas med täckbyxor och alla gjorde sig klara för backen. Nu var det dags för att hämta utrustning för oss som inte hade med oss egna skidor. Efter cirka 20 minuter hade alla elever fått sin utrustning och det var dags att bege sig ut i backarna.

Vädret i Romme var helt fantastiskt, det var tre-fyra minusgrader och klarblå himmel med en värmande sol. Även backarna var väldigt bra och det var väldigt kul att åka i bra backar. Efter cirka två timmars åkning började man bli lite småhungrig och vi bestämde oss för att åka ner till hamburgeriet för att äta lunch.

Efter lunchen åkte vi upp till Rommes topp och tog väldigt fina bilder på miljön men även lite fina bilder på dem jag åkte med. Efter det korta fotostoppet så fortsatte vi ner mot Romme syd för att upptäcka nya backar och en ny lift som denna gång tog oss upp till Solklinten.

Efter ytterligare två, tre timmars åkning på eftermiddagen var man nu väldigt trött och sliten efter en lång och rolig dag i backen. Nu var det dags att ta av sig pjäxor och äntligen få stoppa ner fötterna i ett par sköna skor. När utrustningen var tillbaka lämnad var det dags att bege sig tillbaka till bussen för hemresa mot huvudstaden. Bussresan hemåt var betydligt lugnare och ju längre resan gick ju fler somnade. Straxt före 19:00 rullade bussen in på Cityterminalen och detta års resa var över.

Jag tycker att alla som har möjlighet att åka på denna resa nästa år ska göra det. Det är väldigt skönt att komma iväg från storstaden och bara få vara i naturen och andas in lite luft från naturen. Hela dagen uppe i Romme är väldigt skön och framförallt väldigt rolig.

Bild och Text : Mattias Strömberg 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *