Hur firas valborg på kunskapsgymnasiet?

Hur firas valborg på kunskapsgymnasiet?

Valborg är en dag som firas antingen 30 april eller första maj. Det är en gammal tradition och man firar den för att fira att våren är kommen. De flesta firar genom att titta på en majbrasa. På senare tid har det också blivit populärt att festa. Vi bryr oss inte lika mycket om traditionens mening längre utan nu är det bara en festdag. Här nedan kan ni läsa om vad några på Kunskapsgymnasiet har gjort.

Bild: Otto Henningsson, 1/5-2019

Intervjuer

Brandon: Jag var i skolan först, senare på kvällen var jag ute med några kompisar. Vi hängde i tyresövallen och lirade fotboll. Efter det drog vi och käkade i Tyresö centrum. Jag stod för notan eftersom att jag hade haft en så skön kväll och kände mig generös. Mitt motto är att ju mer kärlek du ger, ju mer får du tillbaka.

Amadou: Jag var i skolan under dagen. Efter skolan gick jag och gymmade. Efter det åkte jag till Skarpnäck. Jag chillade där med några kompisar Efter det åkte jag hem och kollade på Champions League.

Petra: Eftersom att det var så torrt var det eldningsförbud, så fick jag aldrig se någon majbrasa. Men jag hade väldigt gärna velat se en vacker majbrasa. Jag var ute hos en vän istället och åt middag. Riktigt gott käk som vi grillade, glöden fick duga som en majbrasa, haha. Så för att summera kvällen blev den väldigt bra, vi sjöng till och med den klassiska vintern rasat ut.

Anonym- Jag fyllde ju år på valborg, så jag och gick ut på krogen med boysen. Vi hade det riktigt trevligt. Blev väl några öl och så. Efter det går vi till klubben, där träffar vi på några från samma skola. En allmänt trevlig kväll helt enkelt.

Författare: Otto Henningsson

Foto Otto Henningsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *