Götgatans härliga uteserveringar

Södermalm, min favoritplats i Stockholm. På söder kan man hitta en massa olika fina utkiksplatser, goda restauranger, härliga barer eller bra shopping. Men mitt favoritställe på Söder är Götgatan. En backe som ligger mellan Medborgarplatsen och Slussen. På Götgatan så finns det en massa olika barer, affärer, fik eller restauranger. Men jag tänkte tipsa om mina två favorituteserveringar.

Början av Götgatan

Först så har vi den härliga uteserveringen i början på Götgatan. Den uteserveringen ligger dock mer på Medborgarplatsen. På våren och sommaren så samlas det massor av folk på barerna Medis kök och bar och Snaps för att äta eller ta en dricka. Där brukar jag sitta när det är fint väder.

Medis uteservering i början på götgatan

Ett till favoritställe som jag har vid Götgatan är Mosebacke. Då måste man gå upp för tvärgatan till Götgatan som heter Hökens gata för att komma fram. Men när man väl är framme på Mosebackes terrass så har man bra utsikt över Stockholm. På Mosebacke kan man ta något att dricka. Och på kvällarna tänds stället upp och blir väldigt mysigt.

Vi får hoppas att majvädret håller i sig hela sommaren så att vi kan sitta ute på de fina uteserveringarna på Medis och Mosebacke. Ha ett härligt sommarlov och vila upp er inför nästa termin!

Text och foto: Isabella Hjerpe Palve

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *