EN VÄG FRÅN 0 TILL 100

Tyquian Terrel Bowman men mer känd som Quando Rondo är en Amerikansk rappare från “The City Of Savannah” alltså Savannah som ligger i Georgia. I gatan kallades han för “Ty-Quando” och han var verkligen ett fan av Rajon Rondo, därav hans artistnamn. För tillfället är han signad till tre olika skivbolag, Atlantic Records imprint, Never Broke Again och LLC. Jag har följt Quando sen han släppte sin första hit “I Remember” med rapparen Lil baby. Sen dess har alla låtarna som han släppt fallit mig i smaken och hittills har han inte lyckats göra mig besviken. Valde att skriva om honom för jag gillar hans historia, hur han tog sig från absolut inget till att vara en av USA:s största “gangsterrappare”.  

Sen hans ovannämnda hitlåt har Quando släppt 4 album, Life B4 Fame (2018), Life After Fame (2018), From the Neighborhood to the Stage ”FTN 2 TS” (2019) och Qpac (2020). Hans album FTN 2 TS nådde billboard 2019. I tidig ålder visade han intresse till musiken. Efter det så valde han att lägga all fokus på musiken. 

Quando Rondo föddes med namnet Tyquian Terrel Bowman den 23 mars 1999 i Savannah, Georgia, USA. Hans pappa satt fängslad för det mesta medan mamman var en missbrukare av narkotika. Eftersom han föddes under sådana besvärliga omständigheter placerades man Tyquian på adoption. Han växte upp i ett brottsutsatt område och blev själv en gängmedlem som ung pojke och hamnade så småningom i ungdomsfängelse för vapeninnehav och för ha stulit en bil, säger thefamouspeople i sin artikel om Quando. Medan han var i fängelse började han rappa och utveckla sitt ljud med olika föremål. Han var naturligtvis begåvad i sitt musikskapande och var därmed mycket bra på att sjunga. Sedan började han fokusera på att fästa sina färdigheter så att han se o göra så att musiken blir hans levebröd. Han lyckades i slutändan komma in i den digitala och starta lägg aut sina låtar på soundclouds rapscenen där han började tjäna följare och lyssnare för i låtar. Medan han fortfarande kämpar för att övervinna sitt förflutna. Enligt allmusic släpptes han fri under oktober 2017

Jag anser att “gangsterrappare” är bland de bästa rapparna som vi har i dagens samhälle, för dom rappar om saker som verkligen händer i nuet. Saker som knark, vapen, våld och död. Jag gillar hur alla i detta genre verkligen vet hur man använder sig av metaforer och rim. Rappare som Quando Rondo, Polo G, Lil Tjay, A Boogie Wit Da Hoodie, Roddy Rich osv, är rappare som verkligen som kan fånga sina lyssnare med sina texter och flow. Tycker att de borde ha fler följare.

Författare: Brandon Arias


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *