En härlig badplats

Ingången till badstället är diskret för det blotta ögat, det ser ut som vilken liten skog som helst. Här är början på en heldag på badstället vi i Tyresö kallar för badstigen. Anledningen till varför vi kallar det just badstigen är för att det är en diskret stig i slutet på ett villaområde som leder till Drevviken som är en sjö i Tyresö.

 

Utsikten är inte det enda som gör denna plats till vad den är. 

Detta är vad man ser när man gått klart stigen, här kan man grilla och umgås bland annat. Det går att gå ner från klipporna för att hoppa ner i vattnet och bada men man kan också hoppa från klipporna.

Grejen men det här stället är att det inte är alla i Tyresö som vet om att det finns. Det är som en hemlig plats med utsikt och badplats, medan alla andra badplatser på sommaren  alltid är upptagna i Tyresö, men inte detta ställe.

Många minnen har skapats på denna plats, varje sommar händer det något. En sak jag aldrig glömmer är när jag hoppade från klipporna 

för att efteråt märka av en påle i vattnet som stack upp mot de som hoppar. Det som hände var att jag hoppade från klippan som vanligt, sen när jag simmade tillbaka till klippan för att klättra upp igen så kände jag en träpåle på kanten av klippan. Pålen var vass och riktades uppåt mot en möjlig plats som folk kan hoppa på.

Efter den händelsen så har jag inte hoppat från klipporna. En annan sak var när jag och mina kompisar grillade med en engångsgrill och vi råkade få ett träd att brinna. Vi lät grillen stå och svalna efter vi hade grillat klart, så vi hade ej någon uppsyn på den. Efter ett tag märkte vi att ett litet träd eller en buske hade fattat eld. Vi bröt då av grenen som brann och slängde ner den i vattnet.

På en sådan plats skapas minnen av sig självt. Det är skönt att ha en plats som man kan vara på för sig på sommaren.

Text och bild: Filip Andersson

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *