Eminem påverkar oss

Marshall Bruce Mathers som även går under artistnamnet Eminem eller Slim Shady är känd världen över. Han är född den 17 oktober 1972 i Missouri, USA. Eminem var den artist som sålde flest musikalbum i USA under 2000-talet. 33,2 miljoner exemplar och från 1995-2010 sålde han 110 miljoner skivor. Han är också den första rapparen som vunnit en Oscar. 

Eminem växte upp i Detroits slum och har minst sagt levt ett tufft liv. Kort efter Eminem föddes lämnade hans pappa familjen och mamman var en missbrukare så de fick flytta runt väldigt mycket för mamman hade svårt att behålla sina jobb. Eminem försökte klara av skolan men har i intervjuer sagt att han behövde byta skola flera gånger på grund av att han blev mobbad, fick stryk och utfryst på grund av att han var den nya killen i skolan.  Redan vid 8 års ålder började Eminem rappa och han började uppträda vid 14 års ålder. I flera av hans låtar har han uttryckt sitt hat mot sina föräldrar. Han har också nämnt i intervjuer att han försökt få tag på sin pappa genom att skicka brev men breven blev aldrig besvarade. Eminem har arbetet med stora artister som t.ex Dr.Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Rihanna och Ed Sheeran. 2004 vann Eminem en Oscar för för bästa filmmusik. Låten i fråga var Lose yourself till hans film 8 Mile. 

Eminem har ett ganska komplicerat privatliv och har haft problem med missbruk av sömntabletter. Han var gift med Kimberly Scott två gånger och har med henne 3 döttrar. Ett av barnen är deras biologiska och de andra två är adoptivbarn. Han har också riskerat att få fängelsestraff när han upprepade gånger blivit tagen för både misshandel och olaga vapeninnehav enligt “theeminemblog eminemcriminalrecord.

Jag valde Eminem för att han är en speciell karaktär som verkligen inte är som alla andra. Under hela hans uppväxt har han tack vare sin kärlek till hiphop och där han levde rört sig i afroamerikanernas värld vilket gjort honom till den han är. Han är väldigt respekterad av många andra stora rappare och har en enorm följarskara. Den musik Eminem gör har ofta väldigt djupa meningar och betyder verkligen mycket för Eminem själv eftersom han ofta rappar om sitt liv. Jag tycker han är en av världens bästa rappare genom tiderna och han är en krigare som tagit sig från botten till toppen. Därför tror jag att folk blir påverkade av hans musik. Han visar att alla kan klara sig oavsett om du har sämre förutsättningar än andra. Idag är Eminem en av världens rikaste rappare enligt sidan “celebritynetworth” med ett networth på ungefär 230 miljoner dollar som i svenska kronor är ungefär 2 miljarder. 

Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Eminem

https://www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/richest-rappers/eminem-net-worth/

Otto Henningsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *