Eleverna är gymmande fotbollstittare

Sport påstås vara något populärt hos ungdomar. Vi undrar om detta påstående stämmer överens med eleverna här på Kunskapsgymnasiet Globen. Vi har därför genomfört en enkät i skolan för att ta reda på hur sportintresset ser ut.

Det är kallt ute, solen sipprar in genom fönstren och elever sitter och studerar medans vi ger ut enkäter. Under februari har vi frågat 78 av cirka 400 elever från alla program och alla årskurser fått berätta vad de tycker om sport och träning.

Utifrån enkäten kan vi komma fram till att det är en majoritet som tränar några gånger i veckan.

 Drygt 20% av alla vi frågade berättade att de inte tränade. Hos de elever som utövar eller tränar så visar sig det mest populära bland eleverna vara att gymma, med 26 elever som givit det som svar.

Fotboll visade sig också vara rätt populärt, med 13 elever. Vi har också elever som går på friidrott, dans, tennis, badminton, ridning, och olika kampsporter. Något som stod ut var en elev som utövade kendo, vilket är en slags fäktning.

Många elever tränar för att må bra och för att de finner det underhållande. Några säger också att det är en viss kroppsform man vill uppnå.

Foto: Marcus Mikkonen

Utifrån enkäten kunde vi märka att 63% av de som svarade brukar titta på sport. Den sport som var överlägsen när det kommer till tittande var fotboll. En stor del av de som tittar på sport gör det mest för underhållningens skull, och några även för att lära sig att bli bättre på dess respektive sport.

Slutsatser vi drar är att de flesta som vi frågade gick antingen på gym eller tränade fotboll. Eleverna tränar för att må och se bättre ut, ett fåtal vill bli bättre på dess respektive sporter. Både elever som tränar eller inte tittar på sport, och av alla så är fotbollen en klar favorit: 38 stycken känner ett intresse för det. Det vi kan säga om skolans elever är att de är gymmande fotbollstittare.

 

 

Reporter: Marcus Mikkonen och Hugo Lundbom

Fotograf: Marcus Mikkonen och Hugo Lundbom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *