Aktiviter runt om i Stockholm i sommar

I sommar händer det mycket runt om i Stockholm. Vi får hoppas att vädret håller i sig som det varit nu i maj så att vi kan göra alla roliga utomhusaktiviteter runt om i Stockholm som jag tänkte tipsa om nu. Om det istället är dåligt väder så får vi gå på gratis museum inomhus som jag även tipsar om i slutet.

Aktivitet 1: Alla har väl hört om konserterna på Gröna Lund som hålls under sommartid. I sommar kan du få se över 70 konserter på Grönan med grönakortet för 270 kr. Artister som Marilyn Manson, Ziggy Marley, Oskar Linnros och Tove Lo kommer för att uppträda i sommar på Gröna Lund. Dessa konserter pågår under hela sommaren.

Aktivitet 2: Mot sensommaren så finns det en festival som kallas Sthlm Street food. Det är alltså en matfestival som arrangeras i Kungsträdgården i början på september. Då kommer Kungsträdgården fyllas av foodtrucks med mat från hela världen. Här kan även flera food trucks tävla om vem som gör den bästa rätten.

Aktivitet 3: En aktivitet som också är gratis är We are Sthlm som arrangeras av Stockholms stad i mitten på augusti. We are Sthlm är för ungdomar mellan 13-19 år. Och festivalen äger alltid rum i Kungsträdgården i Stockholm. Än så länge vet vi inte vilka artister som ska uppträda under festivalen men det får vi veta i juli månad!

Aktivitet 4: Ännu en aktivitet, som också är gratis för den delen, är utomhusbion i Rålambshovsparken som hålls varje sommar. Oftast hålls bion i augusti. Stockholms filmfestival bjuder på gratis film under bar himmel på Kungsholmen under några dagar i augusti.

Aktivitet 5: Fina Pride-paraden! I paraden varje sommar så går det runt 60 000 glada människor som står upp för människors rättigheter. Paraden brukar hållas i 25-31 juli på Stockholms gator och under prideveckan är det härlig och glad stämning runt om i Stockholm. Såklart är det gratis att titta på prideparaden.

Aktivitet 6: Stockholm bjuder även på en del olika gratis museum. Museumen som är gratis att besöka är tex. Sjöhistoriska museet, Medeltidsmuseet. Under 18 år har gratis på Stockholms Stadsmuseum och även Vasamuseet Armémuseum.

Hoppas att ni får en härlig sommar och att ni hinner med alla aktiviteter som tipsats om i denna artikel! Trevlig sommar!

Av: Isabella Hjerpe Palve

Foto: One trick Pony,  Pauline Juliano, The Castro. Flickr. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *