6 morgonvanor för att öka din produktivitet för dagen

Oavsett om du älskar dem eller hatar dem, ger morgnarna en ny möjlighet att ta världen och vinna.

Här är 6 enkla morgonvanor som ökar din produktivitet, inte bara dagligen utan hela tiden:

Planera i förväg

Planera i förväg för att ställa in morgonen för framgång. Oavsett om du föredrar att utveckla en strategi varje kväll eller en gång i veckan, förbered din morgon genom att skapa hälsosamma frukost- och lunchalternativ. Efter din frukost kan du börja dagen med en plan, det behöver inte vara ett noggrant schema , men ett tillfälligt schema med tidsluckor för att slutföra vissa uppgifter är ett bra start. Detta kommer att minska mängden hjärnkraft och den tid du spenderar på att fatta beslut på morgonen, vilket frigör din hjärna att fokusera på viktigare uppgifter. 

Bädda din säng: 

Din mamma hade rätt. Att göra din säng varje morgon är ett utmärkt sätt att börja dagen. Det kommer att ge dig en känsla av stolthet och uppmuntrar dig att utföra en annan uppgift,  att bädda sängen kan omedelbart göra ditt sovrum snyggare, lättare att hitta och främja en lugn miljö. Du kommer att märka en omedelbar förbättring av ditt sovrums utseende när din säng är klar. Att göra dessa vanliga enkla förändringar kan leda till andra aktiva livsstilsförändringar, såsom regelbunden motion, hälsosam kost och bättre sömn. 

Få Frisk luft:

Inomhusluft har ofta en suboptimal balans mellan syre, kväve och koldioxid, särskilt i slutna rum med dålig ventilation. Syre och solljus kan ge dig ett naturligt lyft och fokuserar ditt sinne för att hålla dig motiverad. Frisk luft ökar syreflödet och hjälper dig att smälta maten mer effektivt, så detta kommer särskilt att hjälpa om du försöker gå ner i vikt. 

Fokusera på en sak i taget:

Du kanske tror att genom att engagera sig i mer än en uppgift åt gången kan hjälpa dig att göra mer på kortare tid, men detta är inte sant. Att fokusera på en sak i taget, betyder att du får mer gjort eftersom det är ett överraskande kraftfullt sätt att bli mer produktiv. När du fokuserar helt på en enda uppgift känner du mindre stress och kan till och med njuta av ditt arbete. Det positiva med detta genom att göra en sak åt gången hjälper dig att komma ihåg mer, allt blir mer gjort på kortare tid eftersom det för mer uppmärksamhet åt ditt arbete genom att arbeta smartare istället för bara hårdare. Forskning har visat att multitaska från en uppgift till en annan kan ha dålig påverkan på ens produktivitet eftersom det kan leda till svårigheter att lära sig nytt material och ökad stressnivå. 

Ta pauser:

Att fokusera kan emellertid tömma din energi för mycket, detta kan snabbt leda till att din produktiva dag blir oproduktiv. För att minska mental trötthet när man är upptagen och försöker göra klart sina uppgifter är att försöka använda sig av Pomodoro-tekniken. Det kräver att du arbetar på en uppgift i 25 minuter och sedan tar en kort paus innan ytterligare en 25 minuters session. Pomodoro-tekniken hjälper dig att motstå alla dessa självavbrott, pomodoro-tekniken tränar din hjärna igen att fokusera genom att ta pauser. Det positiva är att varje pomodoro är dedikerad till en uppgift och varje paus är en chans att återställa och föra din uppmärksamhet tillbaka till vad du arbetar med. 

Skriv mycket:

Under hela dagen har vi alla dessa tankar som cyklar runt i huvudet vilket kan påverka vår sömn. Skrivandet har många positiva saker, rekommenderar skrivandet starkt eftersom det är ett bra sätt att ventilera sina tankar och lätta på hjärtat, att bara rensa skallen gör så mycket. 

Av: Angie Murillo Saa 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *