Världens största fotbollstalanger!

Du kanske någon gång har ställt dig frågan vilka spelare det är, som ska ta över tronen när dom bästa spelarna för tillfället Messi & Ronaldo lägger ner karriären. Läs vidare i denna artikel om du vill  få reda på mer framtidens arvingar.

Den ena är född 1998, fyller 20 år den 20 december, och han har redan som 19 åring åstadkommit vad många spelare inte hinner uppnå under deras hela karriär.Namnet är Kylian Mbappé Lottin. Killen som har burit sitt gamla lag As Monaco till semifinal i Champions League, vunnit den franskan ligan två år i rad, vunnit ligacupen med Frankrikes största lag Paris Saint-Germain. Dessutom vunnit världsmästerskapet som debutant och även blivit utsedd till VM:s bästa, men yngsta spelare.

Den andra spelaren vi har här heter Marcus Rashford, fyller 21 år den 31 oktober. Även han har åstadkommit väldig mycket i sin karriär trots sin unga ålder. Han spelar i Manchester United. Är född och uppvuxen i England. När han var sju år kom han till en utav Englands största klubbar Manchester United. Redan 2016 som 18 åring fick Rashford debutera i Manchester Uniteds A- lag och tackade för förtroendet med att göra två mål. Förtroendet fortsatte och Rashford fortsatte göra mål och fick debutera i Englands landslag, tackade även där med att göra mål  i debuten

Just nu för tillfället går det lite bättre för den ena än den andra. Kylian Mbappe som redan prisats med stora priser som vms bästa yngling. I Frankrike är han känd som sitt lands hjälte, samma gäller i klubblaget Paris-Saint-Germain. Mbappe är jagad utav dom flesta storklubbarna i Europa, och det är bara en tidsfråga innan han tar över fotbollsvärlden på allvar. Fotbollsstjärnan som besitter alla kvaliteter en fotbollsspelare kan önska sig.

Dessvärre har det gått lite sämre för Marcus Rashford som har haft det snålt med speltid i Manchester United. Han har nämligen inte fått förtroende som många anser att han förtjänar. Men oavsett det har han levererat när han har fått chansen och spås ha en ljus framtid både i landslaget och i klubblaget. Rashford har snabbheten, styrkan, tekninken, avslutsförmågan och tar väldigt kloka beslut trots sin unga ålder.

Skribent: Amadou Tandia

Foto: Marit & Toomas Hinnosaar flickr.com

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *