Tips på saker att göra under jullovet

Julen kan både vara det bästa och det sämsta som finns. Lov är oftast mycket härligt men ibland får vi för mycket av det goda. Vintern kan också ses som kall och många ungdomar stannar hellre inne och kanske tittar på en film för att undvika kylan, men det blir lätt långtråkigt att göra detta varje dag. Det finns ändå mycket kul att hitta på under jullovet utomhus, därför kommer det några tips på vad du kan göra när du fått nog på filmmaraton och vill hitta på något annat.

Skridskor i Kungsträdgården

Skridskor i Kungsträdgården har länge varit en rolig och uppskattad aktivitet under julen. Kungsträdgården erbjuden en härlig runda för både nybörjare och de som kan åka. Ta med en kompis och ha en fantastisk åktur.

Öppettiderna är mån-fre, kl 9.00-21.00 och lör-sön, 10.00-21.00. Det är gratis att ta med sig egna skridskor men finns även att hyra på plats. Priserna varierar för vuxna och barn, för vuxna är det 70 kr/timmen och barn 30 kr/timmen.

För mer information:

http://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=8a02e80789844dd386192708511d1cc2

Åka skidor

En önskan om en vit jul och att åka skidor är en tradition för många. Skidor är kul både för nybörjare och de som har åkt länge och är en rolig aktivitet att hitta på med kompisar. I Stockholm har vi Hammarbybacken som brukar vara öppen under julen men även Romme och Kungsberget är populära ställen att besöka. I skidbacken finns det mysiga restauranger att äta på och värma sig. I både Romme och Kungsberget finns det allt från lätta backar till mer svårare backar att ta sig ner.  

Det finns alltid skidutrustning att hyra på plats om man inte har eget, men det bästa är att boka det innan. Priserna skiljer sig lite från de olika ställena och hur länge du åker, men priserna för Kungsberget ligger mellan 240-450 kr för skidutrustning och liftkort som kostar mellan 350-385 för vuxna (från 16 år) och 280-310 kr för ungdomar (8-15 år). Romme kostar mellan 180-445 kr för skidutrustning och liftkort kostar 315 för ungdomar mellan 7-17 år och 405 för vuxna från 18 år.

För mer information:

https://www.kungsberget.se/bokning/#/skidhyra?open=1

https://www.rommealpin.se/sv/uthyrning

Julmarknad i Gamla stan

Varje jul finns det en julmarknad på Stortorget i Gamla stan, Stockholm. Här finns det 41 stycken bodar som säljer allt från julgodis, hantverk, julmat, konstsmide och mycket mer. Julmarknaden har som sagt mycket att erbjuda men är även kul att ta med kompisar dit och kika runt i de små bodarna och få en magisk julstämning.

Julmarknaden har öppet från den 24 november till den 23 december, varje dag kl. 11-18.

För mer information:

http://www.stortorgetsjulmarknad.com/index.php

 

Skribent: Lovisa Hellman Grybäck

Foto: Lovisa Hellman Grybäck

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *