Sommarens heta träningstips

Bästa tiden på året enligt många svenskar är sommaren, det är fint väder och folk väljer att göra saker utomhus. Men, den svenska sommaren som vi vet är inte alltid den bästa. Det finns dagar som inte är lika soliga som andra.. och då har jag ett bra tips för dig, att träna. Absolut så går det att träna ute på en solig dag, men enligt mig är det som bäst att träna i moln och 18-20 grader. Hur och vad man tränar spelar inte så stor roll, det kan vara en rask promenad, en springtur eller intervaller. Man kan även passa på att paddla eller simma på sommaren eftersom det är en säsongs grej som även är en rolig träningsform.

Men hur ska man motivera sig till att träna? Jag har några tips som har hjälpt mig att komma igång med träningen som jag kan föra vidare till er. Det första tipset är att skaffa sig en träningskompis med samma motivation till att börja träna som du. Bestäm er sedan för hur ni ska lägga upp er träning, till exempel om att ni ska ut och springa två gånger i veckan eller något liknande. Detta är ett väldigt bra sätt för att motivera varandra att komma igång. Man ska även inte glömma att träningen ska vara rolig och inte ångestfylld så därför är det viktigt att man gör något som man tycker är roligt. Om du är nybörjare inom träning är det bra att börja med små steg, en promenad om dagen skulle duga gott och väl för att komma igång.

Mitt sista tips är att sätta upp mål. Jag och min träningskompis har anmält oss till Stockholm halvmarathon den 15 september, vilket är ett mål som verkligen pushar oss till att träna. Vi blandar intervaller med styrketräning men vi gör också saker som att simma och promenera. Man mår verkligen bra av att träna vilket är den största anledningen till att jag vill motivera andra att börja själva.  

Det är lätt att bara sitta hemma men hur roligt är verkligen det? Dessa tips gör det både roligt och effektivt att komma igång med sin träning, hoppas nu att du har fått lite mer motivation till att träna!

Foto: Hamza Butt

Text: Emma Skattman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *