Slope- Spelet som distraherar eleverna

Här på Kunskapsgymnasiet Globen är dataspel ett väldigt populärt tidsfördriv på både lektioner och utanför. Ett spel som står ut bland alla är Slope, som är gratis och finns på Y8. Jag ser elever från alla årskurser spela det här, och har därför bestämt mig för att göra det själv.

I Slope är målet att komma så långt som möjligt nedför en ramp. För att det skapa lite svårigheter för spelaren så har man lagt hinder på rampen som ska undvikas, vilket gjorde det mer avancerat för mig då jag tycker det är tillräckligt svårt att hålla bollen på rampen. För att få folk att återkomma till spelet har man valt att ge poäng för desto längre man kommer, så att man kan tävla med sina vänner.

Jag finner spelet roligt, om man tävlar med kompisar, och ett bra sätt att fördriva tid. Det är inte ett komplicerat spel, och man behöver knappt tänka medan man kör, så på det sättet är det en bra paus för hjärnan. Det påminner ganska mycket om de mobilspel som varit populära de senaste åren, ett exempel är Subway Surfers, där målet är detsamma men spelet är lite mer komplicerat. 

Jag rekommenderar att testa Slope under en lång rast ifall man inte gjort det ännu. Däremot så skulle jag inte lägga energi på det under lektionstid eftersom att det tar fokus på det man annars skulle fånga upp under en föreläsning eller studietid.

 

 

 

Text och foto: Marcus Mikkonen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *