Några av Stockholms bästa evenemang under Jul

Under jullovet kan det ibland vara svårt att få julkänsla speciellt om det inte är någon snö, vilket det ofta inte är i Stockholm under december. Nu för tiden brukar det inte ens vara snö på julafton. I Kungsträdgården mitt i Stockholm City kan du hitta julkänslan.

Stockholm arrangerar varje år en skridskobana mitt i Kungsträdgården. Där kan du åka skridskor och få den julkänsla du kanske letar efter. På plats kan du hyra skridskor om du skulle vilja men du kan även ta med dina egna. Det är helt gratis att åka med egna skridskor men om du ska hyra så kostar det 70 kr/timme för vuxna över 19 år och 30 kr/timme för barn, enligt stockholm.se. Skridskobanan går runt Karl XIII:s staty som står mitt i Kungsträdgården. Över banan så är det pyntat med en massa belysning som lyser upp hela parken när det är mörkt. Nu när julen närmar sig så är det även pyntat med julpynt för den maximala julkänslan.

Om du skulle tröttna på att åka skridskor så skulle du kunna gå på julmarknad på Skansen. Vilket är en populär aktivitet att göra nu i december. Du kan besöka denna marknad mellan 10:00 och 16:00 vissa utvalda dagar nu i december. På skansen.se kan du se mer information om vilda dagar marknaden har öppet.

Om du är musikintresserad så finns det Lucia och julkonsert 13- 14 december klockan 19:30. I Eric Ericsonhallen bjuder dom på 2 timmar av Lucia och jul underhållning med fika. Att vara en del av denna upplevelse kostar 350 kronor för vuxna och 200 kr för barn. Är du student så kostar det också 200 kr. Direkt länk till biljetter kan du hitta på alltomstockholm.se

Du behöver inte vara orolig över att bli uttråkad under december. Att åka skridskor, gå på julmarknad eller att gå på julföreställning är bara några av de evenemang som Stockholm har att erbjuda nu under lovet. Så sitt inte still under december ,ta del av dessa evenemang nu under december.

Skribent: Ida Blomqvist

Foto:  Ida Blomqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *