Konserter på Grönan i sommar

Sommaren börjar närma sig med stormsteg och med det kommer även sommarlovet. Det är under sommaren som vi får tid för saker som vi vanligtvis inte har tid för. Vi har tid för att resa, jobba eller bara ta det lugnt med vänner. Något som är populärt att göra under sommaren är att gå på konserter, vilket du kan göra mycket på Gröna Lund nu under sommaren. För 290 kr får du möjlighet att gå på över 60 konserter i sommar. Det låter som en bra deal enligt mig. Här har du några av de artister som kommer spela på Grönan i sommar.

J Balvin 29 Maj

J Balvin är en av de största artisterna just nu inom Latin Music med hela 48 miljoner spelningar per månad på Spotify. Han har samarbetat med världens största artister som exempel Beyoncé, Ariana Grande, Cardi B. J Balvins senaste album “Vibras” blev utsedd till 2018s bästa album av både Billboard och Rolling Stone. Den 29 Maj klockan 20.00 intar världsstjärnan Gröna Lunds stora scen.

Veronica Maggio 4-6 juni

Hon är en av Sveriges största artister och har vunnit ett antal musikpriser. Bla. årets pop, årets textförfattare och årets kompositör i Grammisgalan 2012. Veronica Maggio har hela fem album släppta men är mest känd för sitt album “Satan i gatan” och singeln “jag kommer”. Maggio har spelat på Gröna Lund två gånger innan, 2015 och 2017. Då kom det så mycket publik till Grönan att dom var tvungna att stänga entréportarna eftersom dom inte kunde ta in mer folk i parken. Därför spelar hon i år tre dagar i rad på Gröna Lunds stora scen. Så i år har du möjlighet att se Veronica Maggio den 4, 5 och 6 juni på Grönan.

Tjuvjakt 14 juni

Tjuvjakt är ett band på fem medlemmar som bildades 2012. Deras kändaste låt “tårar i halsen” har sålt platina fyra gånger om. Deras mest aktuella singel “vårt år” har precis sålt guld. Den 14 juni spelar Tjuvjakt på den stora scenen på Gröna Lund.

Hozier 20 augusti

Hozier är en musiker från Irland som släppt två album. Mest känd är han för sin låt “Take me to church” som nästan är uppe i en miljard spelningar på Spotify. Låten släpptes 2013 och hamnade på första och andra plats på listorna i Europa, Australien och USA. Den 20 augusti spelar han på Grönan för första gången.

Dessa är bara några av de konserter som kommer äga rum på Gröna Lund i sommar. Några andra artister som kommer till Grönan i sommar är exempel. Petter, Ava Max, Fricky och många fler. Vill du se alla konserter kan du läsa om allt på gronalund.com.

Författare: Ida Blomqvist

Foto: Ida Blomqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *