Julpynt

Julpynt är de dekorationer som människor dekorerar hus och hem med i juletider. För i tiden runt 1600-talet använde man bara en Julgran på Julafton och det var det som fanns på den tiden. Adventsljusstakar började tillverkas året 1920 och idag är det en av de största och viktigaste julpyntet. Pepparkakor och glögg kom år 1800 och färgen röd var väldigt viktig. Det som kom efter var julfrimärken som alla använde förut för att skicka både post till varandra och för skoj skull. Man märker att julpynt och allt kring jul var väldigt viktigt förr men är ännu viktigare idag.

Idag så köper man ofta julpyntet för man kanske inte har tid att göra det för hand och då är mitt tips att köpa det på Lagerhaus, Clas Ohlson, Gillgrens Dekor och IKEA som är riktigt bra. Men om man ska göra julpyntet hemma så är det viktigt att veta hur man gör själva pyntet och vilka saker man ska köpa.

Veckans egna Julpynt är en krans. En krans kan se ut på många olika sätt. Blommor, blad, frukter, kvistar, grankvistar, eller konstgjord av plast. På jul är vi många som vill sätta upp en på dörren. Andra vill också ha en under andra högtider.

Är du i pysslartagen ska du definitivt kolla in detta: AJ Harmon från USA har uppfunnit sitt egna sätt att göra kransar på, av julgranskulor. Den är både enkel, vacker och billig. Och är väl mest lämpad för juletiden. Allt du behöver är en stålgalge, julgranskulor och ett presentband. Och det tar inte heller lång tid.

Kolla in videon!

https://youtu.be/ZKIPYpOgD3g

Nästa julpynttips kommer nästa vecka!

Skribent: Lucas Rheyneuclaudes

Foto:  pixabay  dbjr76

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *