Intervju med guldhjälten från KGG

Sveriges u18 landslag i herrhockey, även kända som “småkronorna”, stod för en enastående insats när dom i april spelade hem vm-guldet till Sverige. Detta var första gången som Sverige vinner u18 vm i turneringens 20:e upplaga. Det säger en del om hur stor denna triumfen var för Sveriges juniorer. Jag har haft förmånen att få slå mig ner med en av Sveriges nyckelspelare under turneringens gång, Oscar Bjerselius, för en intervju.

Först och främst, hur var känslan när avgörandet fälls i sudden?

Det var magiskt, svårt att sätta ord på det. Det var en sjuk känsla.

Vad var det som gjorde att ni gick hela vägen?

Vår lagsammanhållning var väldigt bra, vi kom ihop som en tajt grupp och toppade det med mycket skicklighet som till slut avgjorde.

Alla världens största talanger var med och deltog i turneringen, vem var enligt dig bäst i turneringen?

Svår fråga, som du säger så var ju dom bästa i världen i vår åldersgrupp med. Men om jag måste välja en så får jag säga Cole Caufield i USA.

Varför just han?

Han var ett ständigt hot och slog även målrekordet i turneringen och puttade ner en viss Alexander Ovechkin från tron med mest mål under en och samma turnering. Han producerade varje match och hade ingenting som kunde stoppa honom.

Du fick även möjlighet att möta det blivande första-valet i sommarens draft Jack Hughes som spås en lysande framtid i NHL, hur var det att spela mot honom?

Det var coolt, han kommer ju med största säkerhet gå först i sommarens draft och blir nog en världsstjärna en dag. Jag tycker vi lyckades stänga ner honom ganska bra i våran match mot USA men då klev ju en annan Cole Caufield fram istället så det var en väldigt svår uppgift att handskas med en så skicklig duo.

Sverige har varit uträknade ända sen dom spelade sin första turnering tillsammans för snart 3 år sen, många dåliga insatser under dessa år men lyckas ändå resa sig när det gäller som mest och kamma hem den största bragden i deras relativt korta karriärer. Många av dessa spelare har gjort fantastiskt bra.

Författare: Anton Larsson

Foto: Anton Larsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *