Har sociala medier tagit över ungdomars liv?

Sociala medier har blivit en stor del av många ungdomars liv, men hur ser användningen ut av sociala medier i skolan? Vi har med hjälp av en enkät fått en översikt över hur mycket elever använder sig av sociala medier.

Under en eftermiddag i september går vi runt till elever på Kunskapsgymnasiet för att be dom fylla i våran enkät om sociala medier. Vi fick in 42 svar på enkäten varav 25 är tjejer, 16 killar och en person som identifierar sig som något annat. 

Det vi kan se är att majoriteten av eleverna på skolan använder sig av sociala medier på kvällen, det är även många som skriver att dom använder olika sorters medier i skolan med andra ord på rasterna. 

Instagram och Snapchat är överlägset de två medier som ungdomar på skolan använder sig mest av, Youtube, Facebook och Twitter är också ganska populärt. Ett svar som stack ut var Viber, vilket är en chattjänst för smartphones. 

När vi frågade om vad sociala medier tillför i folks vardag så svarade majoriteten underhållning, åtta personer säger även att det tillför stress i deras vardag. 

Om vi ska sammanfatta de svaren vi fick in från våran enkät så kan vi säga att ungdomarna på skolan använder sig mest av sociala medier på kvällen och använder de eftersom att det är underhållande. Av de 42 personerna som vi frågade var Snapchat och Instagram de mest populära medierna. 

Författare: Ida Blomqvist, Intisar Adem
Fotograf: Intisar AdemLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *