Här är sommarens smultronställen

Idag gör jag en intervju och frågar personer om deras smultronställen, alltså var är stället där de känner sig bekvämast

Amadou Junior Tandia.

Var gillar du att vara mest under somrarna?

Var är ditt smultronställe Amadou?

  • Där jag känner mig som tryggast och bekvämast, Det måste nog vara hemma. Dom som jag mest tillbringar min tid med är ju också min familj. Under somrarna så gillar jag att åka till hemlandet som är Senegal. Min mamma är från Senegal och min pappa är från Mauretanien, När jag var liten så brukade min familj åka till Senegal och stanna där under 3-4 månader. Men det var mest när jag var liten, nu så åker vi inte lika mycket som förut.

(Bild från Senegal, Dakar)

Varför åker du inte lika mycket som förut Amadou?

Mycket har förändrats sen jag var liten, vår familj har inte riktigt den tiden längre som då. Nu har vi mindre tid till exempel jag går i skolan och spelar fotboll, är man blir äldre har man mindre liksom. Men saknaden är stor självklart?

Petra nilsson

Var är ditt smultronställe?

  • Mitt smultronställe måste nog vara Gotland, det har varit mitt sommarställe sen jag har varit liten, det är väldigt fint där, det är en gammal gård som ligger som en ö mitt ute bland sädesfält. Jag brukar vara där en gång om året och stanna där i 3 veckor, Men jag var liten så brukade jag tillbringa hela mitt sommarlov från början av juni till slutet av augusti.

(Bild från Gotland)

Vad är det som gör dig glad att vara på Gotland?

  • Jag tycker det är väldigt vackert och jag får göra vad jag vill. Sova länge på mornarna, ligga på en strand och läsa en bok, titta på vackra solnedgångarna och fantisera om sydamerika.

Otto Henningsson

Var är ditt smultronställe Otto?

  • Mitt riktiga smultronställe är när jag står i AIK Klacken och njuter av den underbara atmosfären. Det är som en familj liksom, Under 90 minuter så är det bara underbar fotboll man kollar på, det är typ som att man kommer bort lite från verkligheten och jag är bara fokuserad på en sak. När AIKs låt “Å vi är AIK” spelas i arenan och vi alla fans är enade och samlade och sjunger tillsammans, det är en sensation som är obeskrivlig att beskriva, Jag får bara gåshud!

Skriven av Sebastian Montanez Romero

Foto Petra Nilsson, Flikr Jeff Attaway,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *