Adam Tensta utbildar Järvaungdomar

Adam Taal, även känd under artistnamnet Adam Tensta är född och uppväxt i Tensta. Han är född 1983 (36 år) och har varit en aktiv artist sedan 2001 då hans första singel “Det Börjar med mig” släpptes. Det största genombrottet kom 2007 med “My cool”, som varit en av de låtar jag lyssnade mest på när jag var yngre. Samma år belönades Adams debutskiva “It’s a Tensta thing” med en grammis (Wikipedia, 2019). Han har på Spotify cirka 38 428 lyssnare per månad samt varit förband till världskända artister som Jay Z, Rihanna, Akon med flera.

Jag vill lyfta Adam Tensta dels för att hans låtar påminner mig om min barndom men även för att han tar sociala ansvar, det gör att han sticker ut mer än andra. 

Våren 2018 Enligt Mitt i startades en gratis och exklusiv utbildning för ungdomar i Järva, där Adam själv kommer ifrån. Ungdomarna fick lära sig allt om hur musikbranschen fungerar och Adam höll i klasserna (Mitti, 2018). 

“Det är inte bara för blivande artister utan låtskrivare, producenter, managers – alla som vill lära sig om hur det fungerar i musikbranschen”

Efter ett år kunde man ta en distansutbildning, då intresset för utbildningen ökade och Adam märkte att folket var trötta på att allt händer i Stockholm. 

Vill vara en närvarande pappa

Adams pappa var inte närvarande under hans uppväxt, utan Adam växte upp med sin mamma. Det har han lärt sig av och vill därför finnas där för sin dotter som föddes i maj 2016 (Sveriges radio, 2018).

Intisar Adem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *