Vi alla ska ha det lika!

Vi är en grupp tjejer som går det sista året på Globen Kunskapsgymnasiet. Som ett avslut vill vi kunna ge tillbaka, och bidra med något som är en självklarhet hos oss. Vi bryr oss om våra barn här på jorden. Vi anser att alla barn ska ha sig rätten till sin barndom. Ingen ska styra och ställa över den, utan som barn har din oskuld och frihet i dina egna händer, som ingen kan ta ifrån dig. Du ska får den utbildning som krävs och ett bra liv.

Barnen ska ha det lika bra oavsett var i världen de befinner sig eller råkat födas.

Så här går vi tillväga för att kunna förverkliga målet med att bidra till lidande barn i världen. I kursen Entreprenörskap har vi startat ett projekt vid namnet Enfants. Projektets syfte är att hjälpa de behövande barnen runt om i världen. Barnen som dagligen utsätts för barnarbete, på grund av olika skäl, bland annat fattigdom. De har varken rätt till sin barndom eller en skolgång.

I projektet Enfants samlar vi in pengar, som vi tjänar in på att sälja våra hemmagjorda armband, med “hope” som vår största motivation. Kostnaden på armbanden är 80 kr per styck. 60% av kostnaden  skänks bort. Pengarna doneras till Unicef, som är en verksamhet som strävar efter att stärka de fattigas rättigheter och möjligheter i livet:

   “Bekämpning av fattigdom, barns rätt till överlevnad och utveckling, skydd mot våld och övergrepp, utbildning och jämställdhet, HIV/aids, katastrofarbete och opinionsbildning för barns rättigheter”. Det är Unicefs mål, enligt vad som står på deras hemsida.

Text av: Tayyaba, Ghita, Elif SA3B

Fotograf: Rod Waddington

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *