Mozambiques 1 miljon skadade barn

Barns liv har fallit samman. De har skadats och förlorat nära och kära. 2,6 miljoner människor har drabbats. Hus har raserats och landets uppbyggnad har begravts. Det saknas mat och rent vatten. Det här skedde endast för ett par veckor sedan av cyklonen Idai i sydöstra Afrika. Värst drabbat är Mozambique.

Rädda Barnen är en organisation som arbetat i Mozambique sedan 1980-talet. De gör deras yttersta för att hjälpa människorna som drabbats med sjukvård, bidra med mat, vatten, hygienartiklar och mycket mer. De hjälper barn att få igång skolgången igen och ger dem en trygg miljö. Trots deras hårda arbete så får de knappt en krona från var tionde svensk medborgare.

Vi är projektet “Bakelser för Rädda Barnen” och vår uppgift är att sälja olika sorters bakelser och dra in pengar till organisationen Rädda Barnen. Rädda barnen drar inte in så mycket som de borde med det hårda arbete de gör runt om i världen och det är just därför vi vill hjälpa dem, eftersom att vi ska ha en bättre och hållbar värld där vi människor hjälper och tar hand om varandra.

Vi kommer ha en försäljning här i skolan vid entrén den 11/4 kl 9.35-10.35. Kom gärna förbi och donera. Om ni missar den tiden så finns vi som grupp på onsdagar i 501 mellan 13.00-14.40.

Text av: Marcus, Hugo, Frida, Darshan

Fotograf: Liv Unni Sødem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *