Möt Galip – skolans vaktmästare

Bild på Galips arbetsrum

Det är en vanlig onsdagsmorgon i skolan och klockan är strax över tio. Jag träffar vaktmästaren Galip vid hans arbetsrum på plan 5 och frågar om han är med på att jag intervjuar honom. Galip bemöter mig trevligt och säger att han gärna är med på en intervju. Han har på sig en svart t shirt och jeans när jag träffar honom. När jag kommer in i Galips arbetsrum ser det fint ut. Det ligger datorer staplade på varandra på golvet, och på ett bord med verktyg ligger det också datorer.

Min uppfattning och upplevelse av Galip är att han är väldigt trevlig och snäll och han hälsar alltid glatt när jag stöter på honom i skolan. Galips arbete som vaktmästare skiljer sig från den andra personalens.. Som vaktmästare får han bland mycket annat reparera datorer, reparera möbler, laga trasiga dörrar samt tillkalla hissreparatörer. Galip får även sköta bokutlåningen vilket jag har sett honom göra rätt mycket när jag gått förbi. Det har även hänt ett par gånger att jag har lånat böcker av Galip. Han gillar sitt arbete när jag frågar honom. Jag inleder intervjun med att fråga honom hur det känns att jobba här på KGG.

Hur känns det att vara vaktmästare här på Globen?
– Jag tycker att det är jättekul! Det är trivsamt och det är trevliga elever och lärare. Jag trivs med jobbet.

Vad var det som fick dig att just börja jobba här?
– Ja, alltså jag tyckte att det verkade rätt intressant. Jag hade dessutom hört att detta är en ganska omtyckt skola. Det är en bra miljö här. Jag har jobbat här i två år nästan.

Hur många elevdatorer har du reparerat?
– Rätt så många! Rätt många kan jag säga. Inom skolan är det nog lika många som vi har elever, så någonstans runt 410 stycken. Jag har lite backup också, lite trasiga datorer också. Haha!

Är du ensam vaktmästare här på Globen eller jobbar du tillsammans med någon? – Nej. Jag jobbar ensam.

Vad var ditt första jobb som du minns?
Oj! Mitt första jobb hade med dator och teknik att göra och jag började att studera med dator och nätverk. Nätverk är den starka sidan kan man säga.

Vad gjorde du innan du började jobba här på Globen?
– Ja, det var något helt annat än vaktmästeri. Det var mycket med datateknik och jag har även jobbat som samordnare, det är en del saker som har att göra med teknik som jag har jobbat med. Jag gillar sånt! Jag har jobbat som IT-tekniker och nättekniker runt om i Storstockholm. På småföretag, stora företag och allt sånt.

Har du familj eller barn? – Ja. Jag har en fru och två döttrar.

Vad gillar du att göra på fritiden?
– Jag promenerar för det mesta och springer när jag kan. Jag joggar och spelar fotboll ibland också

Vilka är dina planer för framtiden?
– Jaa, inte så mycket jag kan komma på, att fortsätta jobba här är väl en plan jag har.

Vilket är ditt bästa minne från din tid här på Globen
– Det är olika från dag till dag, när skolan startar är det rätt kul och när alla ska ta studenten och jullov och sånt. Då brukar det vara mycket att göra. Men det är kul tycker jag. Tiden går och man träffar många nya elever och lärare

-Alright! Då har jag nog inga mer frågor. Tack Galip för att du kunde medverka!

-Tack!

Galip är inte bara en vanlig vaktmästare här på Globen. Jag tycker att efter jag pratat med honom att han är en rolig person som även är väldigt trevlig och hjälpsam person.

Skribent: Hugo Lundbom

Bilder: Hugo Lundbom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *