Kampen för barns rättigheter 

Tänk dig att du varje dag vaknar upp med en klump i magen, att du varje dag går runt med en oro över att bli mobbad, att bli psykiskt och fysiskt utsatt av andra i din omgivning. I dagens samhälle är det över 60.000 oskyldiga barn som dagligen utsätts. Mobbning är ett stort problem som måste lösas, och det måste lösas nu. Projektet som vi genomför stödjer organisationen Bris och de utsatta barnen i samhället. Genom att samla in pant i skolan så samlar vi in pengar till Bris.

Bildresultat för Bris

Bris är en organisation som hjälper barn som är utsatta i samhället, det kan vara att du mår dåligt, behöver prata eller känner dig ensam. Då finns Bris där. Det är bara ringa, mejla eller chatta.

Bris vill även sprida glädje, kärlek och pepp för barn som har det svårt. Vi valde att just stödja Bris för vi vill ge alla barn i samhället en chans till en bra uppväxt, vi vill även att alla barn ska kunna ha ett bra stöd från en vuxen, som alla vi fyra har haft.

Bris står för olika rättigheter för att barn ska ha det bra. Bris ger då barnen ett hopp och hittar lösningar som är bäst för just den individen. Bris ger hopp för många barn som är utsatta. Barnen är vår framtid så vi måste hjälpa dom som dom kommer hjälpa oss sen när vi blir äldre.

Projektet är viktigt. Målet är att samla in 1000 kronor till Bris från vårt projekt ” Kampen för barns rättigheter”, men vi vill samla in så mycket pengar som möjligt så Bris kan hjälpa många utsatta barn. Alla barn har rättigheten att må bra och växa upp i ett bra hem där det inte föregår våld eller övergrepp.

Vi vill även uppmärksamma att eleverna inte ska ta panten, som ligger i dom gröna pant tunnorna då pengarna går till välgörenhet som är Bris. På varje station på finns det färgglada affischer med information om att pengarna går direkt till Bris.

Vi gör en förändring, gör en förändring du med, genom att lägga din pant i våra pantstationer som finns på alla plan 5,6,7,8. Hjälp oss!


Text av: Mikaela, Linnea O, Linnea S och Lovisa SA3A/B

Fotograf: Ross Pumpkin, Mikaela Ericsson


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *