Både extrovert och introvert

I korridorerna på en skola i Stockholmsområdet sitter Emma Skattman, en tisdagsmorgon efter hennes tyskaprov. Korridorerna är kalla och det är en lugn morgon. Hon är 18 år och ser fram emot studenten som nu är nära för henne. Emmas vänner beskriver henne som en genuint omtänksam och snäll person med humor. Det märker även jag på Emma, hon har ett sinne för humor då jag lätt skrattar åt vad hon har att säga.

-Jag är uppväxt i Haninge. Och har nog haft en väldigt typisk bra uppväxt, om man kan säga så. Jag har alltid bott med mina två föräldrar och syster utan att något jättehemskt har hänt i mitt liv. Min syster Julia och jag har haft en väldigt lika uppväxt, säger Emma om hennes uppväxt.

Emma beskriver sig som en lugn person som har lätt att ha roligt. Hon säger även att hon är väldigt förstående och har lätt för att lyssna på andra människor, vilket hennes vänner håller med om. Emma beskriver sig som en blandning mellan både introvert och extrovert.

-Jag var en blyg person på grundskolan och stod inte i centrum. Idag, några år senare, skulle jag beskriva mig som både extrovert och introvert. Jag gillar att träffa nya människor samtidigt som jag laddar batterierna när jag är ensam. Jag tror att de flesta människor är en blandning mellan extrovert och introvert.

När jag just nu tittar ut genom fönstret från gymnasieskolan så är det kallt och slaskigt ute på Stockholms gator. Det kan vara svårt att förstå att det bara är om några få månader som Emma tar studenten tillsammans med sina klasskompisar. Det är en efterlängtad dag för många som går sista året. Och Emma håller med om att det är en efterlängtad dag. Hon ser glad ut när hon berättar om sina framtidsplaner.

-Jag har tänkt att bara jobba efter gymnasiet tills jag väljer att plugga vidare. Jag ska spara ihop lite pengar efter gymnasiet och förmodligen resa. Jag skulle vilja tågluffa i Europa, men vi får se vad som händer. Att plugga vidare är inget som jag funderar över just nu, berättar Emma.

Efter intervjun med Emma så tycker jag att hon verkar som en väldigt glad person som har humor.

Fakta

Namn: Emma Skattman

Ålder: 18 år

Bor: Haninge, Gudö

Favoritmat: Pastagratäng

Ord om Stockholm: Kallt just nu men mysigt och fint på sommaren.

Av & foto: Isabella Hjerpe Palve

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *