Är rapporten i åk 2 verkligen en bra förberedelse inför gymnasiearbetet?

I årskurs 2 får elever skriva en rapport som i själva upplägget liknar gymnasiearbetet som ska skrivas i årskurs 3. De flesta elever på skolan tycker att det är en bra förberedelse inför gymnasiearbetet, men inte alla.

Ida Blomqvist i Sa2b, anser att rapporten är en bra förberedelse inför gymnasiearbetet eftersom den på ett ungefär kommer se ut som rapporten. Ida tror att det kommer bli enklare i årskurs 3 om vi vet hur gymnasiearbetet ser ut på ett ungefär och har skrivit ett liknande arbete innan.

Lidia Solomon Isaac i Sa2a är en elev på skolan som också tycker att rapporten är en bra förberedelse för gymnasiearbetet. Lidia beskriver rapporten som ett sätt att träna på att skriva utförligt och utveckla sina tankar innan man ställs inför ett gymnasiearbete.

Theodoros Parpoutsis i Sa2a instämmer, han tycker att rapporten visar hur strukturen i gymnasiearbetet ska se ut.

I en lite större inlämning som en rapport kan man tycka att det finns svårare delar och enklare eller roligare delar att skriva.

Khaula Osman i Sa2a anser det inte finns något lätt med rapporten, men att det är roligare att söka efter orsaker till att man begår brott. Däremot tycker Sahra Ali i Sa2a och Lidia att en av de sista delarna är roligare att skriva, det vill säga analysdelen och resultatdelen.

Oftast när man skriver en större uppgift underlättar det för många att använda en effektiv studieteknik. Eleverna jag pratat med har använt sig av olika studietekniker, allt från att sitta i ett bibliotek för lugnets skull, till att få gjort så mycket som möjligt på lektionstid.

En studieteknik som Khaula använder är att söka upp fakta som behövs och sedan skriva ner det, därefter börjar hon skriva in svaren i rapporten som hon fick från att leta upp fakta.

Författare: Intisar Adem

Fotograf: Intisar Adem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *