Är det egentligen så stor skillnad på Kunskapsgymnasiet och andra gymnasieskolor?

Eget ansvar och eget arbete var det jag kunde om Kunskapsgymnasiet för 2 år sedan. Sedan råkade jag hamna på deras hemsida och känner att, detta är något för mig. Mycket eget ansvar och planering vilket är ett arbetssätt som jag tror skulle passa en person som mig. Vad är de då som är så speciellt med Kunskapsgymnasiet?

Lovisa Hellman är en tjej som gick sitt första år på gymnasiet i en skola i närheten av Stockholm. Men som efter ett utbytesår i USA började på Kunskapsgymnasiet.

Vad var det som fick dig att byta till denna skola?

– I min förra skola var det väldigt stressigt och jag kände att jag inte fick tid till annat utanför skolan. Jag valde denna skola för att jag blev tipsad av en kompis och för att dom hade samhällsprogrammet med mediainriktning , vilket var den inriktning jag gick i min förra skola, säger Lovisa.

Tycker du att det är mindre stressigt på denna skola?

– Det är mycket plugg här också, men inte lika mycket som jag hade förut, menar Lovisa.

När jag pratar med människor som inte studerar på Kunskapsgymnasiet får jag en bild av att personer har en uppfattning av att Kunskapsskolan har ett helt annat arbetssätt än andra skolor.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan Kunskapsgymnasiet och din förra skola?

– Ph tider och studiegrupper är något som jag inte haft innan. Jag tycker det är bra med Ph tider då jag får tid att ställa frågor som jag kanske inte hade tagit min tid att fråga annars, tycker Lovisa.

Ph tider är något vi har på Kunskapsgymnasiet. Då vi sitter 15 min med vår personliga handledare och pratar om hur det går med våra studier mm. Som vi nuförtiden gör varannan vecka.

– Studieforum är också en sak som är ny för mig, säger Lovisa.

Tycker du att det är bra med studieforum?

– Ja, jag tycker de är bra men det gäller att ta eget ansvar och dyka upp på tiderna, anser Lovisa.

Studieforum äger rum en timme på morgonen 4 gånger i veckan. Där alla lärare är tillgängliga och kan hjälpa dig med dina studier.

 

 

Skribent: Ida Blomqvist

Foto: Ida Blomqvist

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *