Alla kvinnor

 

De som går samhällsprogrammet här på Kunskapsgymnasiet kan välja entreprenörskap som ett individuellt val. Det är som att skapa ett UF-företag ungefär. På entreprenörskapslektionerna så får man möjlighet att skapa ett eget projekt. Det finns massa olika projekt som elever har skapat. Bland annat Easyflow som också arbetar för hemlösa kvinnor, Ungdomar och alkohol som är en podcast som handlar om alkohol och Stay motivated som pratar om studieteknik med ettor och tvåor i skolan.

Vi, Emma och Isabella, går entreprenörskap och har skapat ett projekt med vår grupp. Vårt projekt heter Alla Kvinnor och går ut på att samla ihop pengar till en organisation som heter Alla Kvinnors Hus. Vi har valt att använda oss av skolans egna pant- papperskorgar. Genom att samla in burkarna och skänka all pant som skolans elever slänger i pant sopkorgen så hjälper vi utsatta kvinnor. Organisationen vi samarbetar med heter Alla kvinnors hus. Dit kommer vi senare att skänka alla pengar som vi fått ihop under året.

Vi har valt att pynta sopkorgarna med kvinnotecken och organisationen Alla kvinnors hus – symboler. Och även en informationstext på sopkorgen, så att man förstå att panten kommer att gå till välgörenhet.

Det finns ett problem för oss här på skolan. Någon har valt att förstöra vår pyntade papperskorg. Vilket är tråkigt, men vi får helt enkelt göra om den.

Hoppas att du väljer att panta och skänka en krona till organisationen Alla kvinnors hus.

Av: Isabella Hjerpe Palve och Emma Skattman

Foto: Isabella Hjerpe Palve och Emma Skattman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *